Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στο αυτόφωρο οι 6 πιστοί του Δωδεκάθεου

φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στο αυτόφωρο Μονομελές δικαστήριο παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι έξι πιστοί του Δωδεκάθεου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στο... Μοναστηράκι, με την κατηγορία ότι εμπόδισαν έργα επιχωμάτωσης για να καλυφθεί αρχαίος ναός.
Οι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να καλυφθούν τα αρχαία, τα οποία εντοπίστηκαν στο τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο της γραμμής του ΗΣΑΠ.
Για την υπόθεση του αρχαίου μνημείου προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο πολίτες σε βάρος του ΗΣΑΠ, του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Οικονομικών με αίτημα να σταματήσουν τα έργα κατάχωσης.
Υπέρ της προσφυγής των πολιτών άσκησε παρέμβαση στο δικαστήριο η μη κυβερνητική οργάνωση Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Πλειάδες και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Κ. Διάκος.
Παράλληλα, με ασφαλιστικά μέτρα, ζητούν τη διακοπή των εργασιών μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής, αίτημα που σήμερα έγινε δεκτό από το Μονομελές Πρωτοδικείο (Τμήμα Ασφαλιστικών).
Στο δικαστήριο κατέθεσε στέλεχος του ΗΣΑΠ, το οποίο υποστήριξε ότι το έργο είναι αναγκαίο επειδή η γραμμή είναι σε κακή κατάσταση και επιπλέον τόνισε ότι εξυπηρετεί καθημερινά 90.000 επιβάτες.
Για το θέμα της κατάχωσης του μνημείου η μη κυβερνητική οργάνωση Πλειάδες έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου καταγγέλλοντας το κράτος για παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος και της θρησκευτικής ελευθερίας.(ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: