Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανανέωση με παλιά υλικά

 

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
Στη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης πιστεύουν υπερβολικά πολύ στην ανακύκλωση καθώς στηρίζουν τόσο πολύ την ανανέωση στον τομέα καθαριότητας με «παλιά υλικά».
του Δημήτρη Συρμάτση
Η πόλη μπορεί να καθάρισε από... τα σκουπίδια, αλλά αυτό έγινε από την υπερπροσπάθεια των λιγοστών εργαζομένων, τη σύμπλευση ΠΑΣΟΚικών δημάρχων αλλά και τη μερική βοήθεια ιδιωτών.

Η προαναγγελία όμως της αλλαγής από την βάση  του συστήματος του Τομέα Καθαριότητας δεν έχει ξεκινήσει και με τους καλύτερους οιωνούς. Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που βλέπουν κινήσεις που δεν μπορούν να προσδώσουν κάτι καλύτερο.

«Περισσότερο εκλογικό μηχανισμό θα φτιάξουν , παρά την καθαριότητα» τονίζει μερίδα των εργαζομένων που εμφανίζεται επηρεασμένη αρκετά από τις πρώτες κινήσεις. Η ίδια μερίδα ήθελε εξαρχής την αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος που έβλεπε ότι «δεν πήγαινε άλλο» αλλά περίμενε διαφορετικές κινήσεις από τη νέα διοίκηση.

Παράλληλα, όμως η διαχείριση της κρίσης των σκουπιδιών από δυνάμεις της διοίκησης πέραν του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Στάθη Αβραμίδη και το αποτέλεσμα αυτής, ικανοποίησε τους εργαζομένους ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Αυτές οι διφορούμενες και οι διττές ενέργειες από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει φέρει μερική απογοήτευση στους εργαζομένους, άσχετους με το σωματείο, για «το ποιος κάνει κουμάντο» στην καθαριότητα.

«Επιβραβεύουν το 1%» ανέφερε εργαζόμενος , αναφερόμενος στο ότι η ανακύκλωση επί ΟΤΑ και Παπαγεωργόπουλου ήταν μόνο στο 1%, σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου δημάρχου.  «Γιατί επιστρέφουν στην ανακύκλωση αυτούς που την έφτασαν στο 1% σύμφωνα με τον Μπουτάρη ; Η ίδια μαγιά μπαίνει μπροστά με επικεφαλή τον ίδιο άνθρωπο» τονίζει απογοητευμένος από τη νέα κατάσταση.

"Ωχ, φευγω, μη με δει «αυτός» γιατι θα με τρέχει πάλι", ακούστηκε να λέει άλλος εργαζόμενος στην καθαριότητα λίγη ώρα πριν το μεσημέρι.
Ο «αυτός» ήταν ο νέος "επόπτης" της καθαριότητας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, ο οποίος έχει αναλάβει να σπρώξει το σύστημα.
Απ' ότι φαίνεται έχει κερδίσει το σεβασμό των εργαζομένων διότι δεν έχει κατηγορηθεί για "φατριασμούς", ενώ ο ίδιος αποφεύγει να μιλά για τις εμπειρίες του στην υπηρεσία, σχεδόν σε κανέναν, πλην του δημάρχου.

Από την άλλη, ακόμα υπάρχουν οι απόψεις περί αλλαγής στην αντιδημαρχία καθώς όπως υποστηρίζεται από εργαζομένους αλλά και δημοτικούς συμβούλους μια διαφορετική επιλογή θα βοηθούσε αρκετά περισσότερο, κυρίως στον τομέα της «πειθαρχίας» και της «προσήλωσης στην δουλειά».

Η απογοήτευση από μερικές κινήσεις και η υποτυπώδης ομερτά, που υπάρχει από τους εργαζομένους για το παρελθόν, είναι μια νάρκη στη νέα προσπάθεια του Γιάννη Μπουτάρη για την αλλαγή νοοτροπίας και στην καθαριότητα.

Ο ίδιος το γνωρίζει. Αυτοί που είναι δίπλα του και τον …ακολουθούν;;;
http://spnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: