Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Απόπειρα επίθεσης σε νομπελίστα από αντιεξουσιαστές - Βίντεο

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Με κοντάρια προσπάθησαν να επιτεθούν περίπου είκοσι αντιεξουσιαστές χθες το μεσημέρι στον Νομπελίστα Ιατρικής και Φυσιολογίας James Watson, την ώρα που μιλούσε στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Οι αντιεξουσιαστές .....(δείτε και το βίντεο)..
εισέβαλαν στην αίθουσα και ένας από αυτούς κατευθύνθηκε προς το μέρος του επιστήμονα. Ευτυχώς, όμως, έγινε αντιληπτός από φοιτητές που παρακολουθούσαν την ομιλία, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να τον κατεβάσουν από το βήμα. Ενας καθηγητής του πανεπιστημίου και ένας φοιτητής, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τους διαδηλωτές, τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.
Η εκδήλωση διεκόπη, ενώ οι είκοσι νεαροί αποδοκιμάστηκαν από το σύνολο των παρευρισκομένων στην αίθουσα. Οπως υποστήριζαν οι αντιεξουσιαστές, «ο «πατέρας» της διπλής έλικας του DNA είναι ρατσιστής».
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης δήλωσε πως θα διερευνήσει πειθαρχικά το θέμα. Ο διακεκριμένος επιστήμονας βρίσκεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα από την Τετάρτη, προκειμένου να μιλήσει στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας.
(ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: