Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλείψεις στην αγορά - Παραμένουν στους δρόμους τα φορτηγά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjL_zkoxYFW4Z50IWzt5rD4EL49zjVXL1iOtv2MHhZj8VBvV0ge-WLq_2l2pi5pWj_9Okn_EuKXKEVM7idJm-jsjvsENNEZydWCfhjJ7YignQv1wf2Utu2TTIt9JN5pGeYNIx6NWOB-4vkE/s400/b11.jpg 

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010
Στα άκρα οδηγείται πλέον η σύγκρουση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων µε την κυβέρνηση. Οι µεταφορείς ζητούν την άρση...

της επίταξης και το «πάγωµα» για 6 µήνες του νόµου . Ηκατάσταση µοιάζει πλέον αδιέξοδη. «Συνεχίζουµε κανονικά σύµφωνα µε την απόφαση της γενικής συνέλευσης. Τα φορτηγά παραµένουν στις Εθνικές Οδούς», υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Οι µεταφορείς, µετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν µε εκπροσώπους του εµπορικού κόσµου και των µεταφορικών εταιρειών, προσανατολίζονται στο να στείλουν επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας συνάντηση µαζί του.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων έλεγαν «ότι η κυβέρνηση δεν µπορεί να κάνει πίσω». Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές «σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των µεταφορέων τούς έχουν χαριστεί πάνω από 400 εκατοµµύρια ευρώ  ποσό που δεν θα εισπράξει το Δηµόσιο  και σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό πάνω από 350 εκατοµµύρια. Εάν κάνουµε κι άλλο πίσω θα είναι πρόκληση για τις άλλες κοινωνικές οµάδες».

Ελλείψεις στην αγορά

Εως και 20% λιγότεροι κωδικοί προϊόντων βρίσκονται στη διάθεση των καταναλωτών στα ράφια των σούπερ µάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω των κινητοποιήσεων των οδηγών φορτηγών δηµόσιας χρήσης. Ιδιαίτερα προβλήµατα αντιµετωπίζουν οι πολυεθνικές εταιρείες σούπερ µάρκετ, τα ράφια των οποίων σχεδόν άδειασαν από βασικά προϊόντα. Εκπρόσωπος των σούπερ µάρκετ Lidl κατήγγειλε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ότι ιδιοκτήτες φορτηγών απέκλεισαν τον κόµβο της Γέφυρας, στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, µε αποτέλεσµα να εµποδίζουν φορτηγά να βγουν από τις κεντρικές αποθήκες και να εφοδιάσουν τα υποκαταστήµατα της ξένης αλυσίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: