Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
«Ίσως τα μέσα ενημέρωσης έχουν ευθύνη στην όλη ιστορία που δημιουργήθηκε γιατί παρερμηνεύτηκε η δήλωση μου … Ίσως φταίει που εγώ ήμουν θυμωμένος και το άφησα ανοικτό σαν χρησμό», έφα Ευάγγελος Πολύζος-Πυθία!
Έτσι είναι οι έμπειροι πολιτικοί. Δεν τους πιάνει το slow motion μυαλό των κοινών θνητών.

diodia
Φύλλο και φτερό έκανε η Πολεοδομία Καπανδριτίου (σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) την κοινοπραξία «Νέα Οδός Α.Ε.» (που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο από το Αντίρριο ως τα Γιάννενα και έχει αναλάβει και την ανακατασκευή με παράλληλη είσπραξη των διοδίων της εθνικής οδού από τη Μεταμόρφωση μέχρι τη Σκάρφεια Φθιώτιδας) και συγκέντρωσε έναν ογκωδέστατο φάκελο (με επτά συνολικά εκθέσεις αυτοψίας) για αυθαίρετες κατασκευές κτιρίων και γραφείων, παράνομους σταθμούς διοδίων σε Αφίδνες, Καπανδρίτι και Μαλακάσα και εγκαταστάσεις που αντιβαίνουν στις θεσμοθετημένες χρήσεις γης της περιοχής, για τις οποίες τα συνολικά πρόστιμα υπερβαίνουν τα 22,5 εκατ. ευρώ.
Η κοινοπραξία έχει υποβάλει δυο ενστάσεις, υποστηρίζοντας ότι η Πολεοδομία είναι αναρμόδια να εκδώσει οικοδομικές άδειες, λόγω του χαρακτήρα του έργου και επειδή αυτές αποτελούν τμήμα της σύμβασης παραχώρησης και καλύπτονται από τις μελέτες του ανεξάρτητου μηχανικού του έργου.
«Ο ανεξάρτητος μηχανικός ενός δημόσιου έργου μπορεί να υποκαθιστά την Πολεοδομία, όμως αυτό δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση όλων των εγκρίσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες-είτε αυτές είναι δασικές, είτε αρχαιολογικές, είτε άλλες», απαντούν υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολεοδομίας Καπανδριτίου.
Ως παράδειγμα δε, φέρνουν τους σταθμούς των διοδίων, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, από τη στιγμή που γίνονται επί της εθνικής οδού οφείλουν να συνοδεύονται από έγκριση της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Πολεοδομίας, προκειμένου να ελεγχθούν τα σχέδια από πλευράς αισθητικής.
«Ζητήσαμε τις εγκρίσεις αυτές από την εταιρεία αλλά ουδέποτε τις πήραμε», δηλώνει το αρμόδιο Πολεοδομικό γραφείο, που επισημαίνει ότι υποχρέωση της Πολεοδομίας είναι να ελέγχει όλες τις καταγγελίες που αφορούν αυθαίρετα κτίσματα.
Τελικά, οι έλεγχοι και οι διαδοχικές αυτοψίες της Πολεοδομίας Καπανδριτίου, με τελευταία αυτή που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου στα διόδια της Μαλακάσας επιβάλλοντας συνολικό πρόστιμο 250.000 ευρώ (για αυθαιρεσίες αφορούσαν ανέγερση οικίσκων ταμείου διοδίων, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού κ.ά.), διαπίστωσαν σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων και αυθαίρετων κτισμάτων, με αποκορύφωμα την «καμπάνα» που επιβλήθηκε για την κατασκευή ενός γιγαντιαίου κέντρου αποχιονισμού στη Μαλακάσα (7,5 εκατ. ευρώ) και για ένα διώροφο κτίριο γραφείων διοίκησης στα διόδια Αφιδνών (8,3 εκατ. ευρώ). Ψάχνοντας μάλιστα οι υπηρεσίες, εντόπισαν πλησίον των εγκαταστάσεων της εταιρείας αυθαίρετα κτίσματα και της Τροχαίας Αφιδνών, για τα οποία σχηματίστηκε ξεχωριστός φάκελος.
Πολεοδομικές παραβάσεις μικρότερης κλίμακας εντοπίστηκαν επίσης στον περιβάλλοντα χώρο των σταθμών διοδίων (π.χ. κοπή δέντρων χωρίς έγκριση δασαρχείου κ.ά.) και στις υποβοηθητικές εγκαταστάσεις.
Η κοινοπραξία «Νέα Οδός Α.Ε.» (που μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει μόλις το 24% του έργου, αν και η εισπράττει κανονικά διόδια) βρίσκεται στο στόχαστρο του αρμόδιου πολεοδομικού γραφείου από τον Απρίλιο του 2009 ύστερα από καταγγελίες κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής για αυθαίρετες κατασκευές.

Γιατί τα αναδημοσιεύουμε όλα αυτά;
Γιατί απλά, αν ενθυμούμεθα καλώς (που ενθυμούμεθα, δεν υπάρχει περίπτωση), παρόμοιες καταγγελίες είχε κάνει η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου, χωρίς να ιδρώσει το αυτί καμιάς Πολεοδομίας στην Πιερία.
Παρόλο που το μέτωπο των Πιεριέων κατά της δικής μας κοινοπραξίας, της  «Αιγαίο», είναι KAI πολυπληθές KAI αρραγές.


Αύριο Τετάρτη θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημ. «Μακεδονία»,  τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του ο Μάρκος Μπόλαρης.
«Εκτός απροόπτου», προσθέτει, γιατί με το ΠΑΣΟΚ καλό είναι να κρατάς πάντα και μια πισινή.


1
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δίου στη γιορτή του Αγρότη.
Το χορευτικό του Συλλόγου, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς δίνοντας χρώμα στη γιορτή και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Το πιο ευχάριστο όμως είναι, ότι στο χορευτικό τμήμα του συλλόγου, συμμετέχουν νέα παιδιά αποδεικνύοντας ότι η ενασχόληση με την παράδοση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους ζωής.


Από τέσσερα έως έξι άτομα τα οποία συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές με το Συνδυασμό Πράξη το Όραμα, αναμένεται να στελεχώσουν στο συνδυασμό του Νίκου Μηλιώτη.
Οι πληροφορίες λένε, ότι αυτό έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, συνεργάτες του οποίου λένε ότι είναι αποφασισμένος να στηρίξει τον αγώνα του Νίκου Μηλιώτη.
Στα συγκεκριμένα άτομα, περιλαμβάνεται επίσης και μια γυναίκα.


2
Σε τροχιά αξιοποίησης τα τουριστικά ακίνητα της ΕΤΑ, δηλώνει η πρόεδρός τους Αυγή Μαρκοπούλου.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ε; Πωλούνται όσο, όσο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: