Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Απεργία νοσοκομειακών γιατρών αύριο Τετάρτη

Τρίτη 28 Σεπτέμβριος 2010
Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας κατά των μέτρων λιτότητας
Θα υπάρξουν ιατρεία του Νοσοκομείου.. Κατερίνης που δεν θα λειτουργήσουν

Την κήρυξη απεργίας την Τετάρτη αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη.
Η κινητοποίηση θα έχει επίπτωση και στη λειτουργία του νοσοκομείου της Κατερίνης, οπότε όσοι έχουν προγραμματισμένα ραντεβού, πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός θα εργάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου.
Σε ανακοίνωσή τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι «από κοινού με τους εργαζόμενους απαιτούν δωρεάν, δημόσιο και ποιοτικό σύστημα υγείας στη χώρα και προασπίζουν τα δημόσια αγαθά που δέχονται ανηλεή επίθεση από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις». Τα αιτήματα δεν είναι συγκεκριμένα του κλάδου των γιατρών, αλλά όλων των εργαζομένων και όλων των συνδικαλιστικών φορέων.
Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑΡΑ
Στην αυριανή απεργία, αλλά και προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις του κλάδου, αναφέρθηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Κατερίνης Μαρία Μαλλιάρα, προειδοποιώντας το κοινό του νομού.
«Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερωθούν αν έχουν κάποιο ραντεβού στα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου για τις 29 Σεπτεμβρίου. Τα επείγοντα θα εξυπηρετηθούν όλα, αλλά για τα τακτικά δεν είναι σίγουρο. Οι ασθενείς θα πρέπει να πληροφορηθούν αν ο γιατρός τους θα δουλέψει ή θα απεργήσει».
Όσον αφορά τα αιτήματα των γιατρών και τις επερχόμενες κινητοποιήσεις τους, η κα Μαλλιάρα δήλωσε ότι θα προκηρυχτούν απεργίες, για τα ζητήματα της ολοήμερης εφημέρευσης, τις εφημερίες που δίνονται από το υπουργείο χωρίς να εξυπηρετείται ούτε ο ασθενής, ούτε ο γιατρός και τους διορισμούς προσωπικού.(ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: