Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010
Ηρθε η ώρα του Μπακογιάννη τζούνιορ. Κατόπιν πιέσεων του λαού του Καρπενησίου ..κατέρχεται ως ανεξάρτητος δήμαρχος με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου.
***
Το παιδί δεν το πολυήθελε το πράμα, παρόλο που τα’παιρνε τα γράμματα αλλά ας όψεται και η Σαμαροκαμένη μάνα που το’χε τάμα. Μεγάλος να γίνει, να μοιάσει τον παππού.
***
Και ξέρετε το φαιδρόν της υποθέσεως είναι ότι κατά το «η γυνή σέρνει καράβι» αποδείχτηκε ότι και η Ντόρα σέρνει τη Ν.Δ., αφού η Ρηγίλλης σε νευρική κρίση ξεσκίζεται να δώσει χρίσμα και στήριξη στον υιό.
***
Άκουσα εκείνον τον Παναγιωτόπουλο και τον λυπήθηκα. Άκου, λέει, όποιος θέλει χρίσμα η Ν.Δ. το δίνει. Όχι ρε, ο τζούνιορ δεν το θέλει και μη νομίζετε ότι η Ντόρα αμάρτησε για το παιδί της για πάρτι της καίγεται και θα σας τσουρουφλίζει, ώσπου να γίνετε Πολιτική Άνοιξη.
***
Κι έπειτα το να πάρεις χρίσμα από τη Ν.Δ. δεν είναι δα και τόσο σπουδαίο πράγμα σήμερα, είναι κάτι σαν το υπόλοιπο Αττικής που δεν το υποληπτόμεθα και ιδιαιτέρως.
***
Και το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς δεν πουλάει πια. Πάνε τα χρόνια, ωραία χρόνια που τα ματς κερδίζονταν με τη φανέλα.
***
Άλλωστε, ηλίου φαεινότερον, πριν όλοι οι μπαγάσες πάρουν στήριξη, δηλώνουν ανεξάρτητοι μπας και τουμπάρουν κανένα ξεχασμένο πελάτη και μετά ντου στα συνέδρια και τις φιέστες των κομμάτων.
***
Είναι λίγο πολύ σαν τις εφημερίδες, να μη κατηγορούμε μόνο τους άλλους. Λέμε ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι αλλά λίγο-πολύ το’χουμε όλοι το χούι, μπας και ξεγελάσουμε κανέναν αναγνώστη. Όλα για τον επιούσιο δηλαδή.
***
Σε τοπικό επίπεδο δεν έχουμε τίποτε το ιδιαίτερα συνταρακτικό. Προβληματισμός μόνο για το δήμο Δίου-Ολύμπου, όπου οι κακές γλώσσες λένε ότι ετοιμάζεται μεγάλο πάρτι στις ακτές και τον Όλυμπο, αν όλα πάνε δεξιά (ούρια εννοώ).
Εσχάτως μάλιστα αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον νέο-επενδυτών και μεσιτών. Τσιφοδήμο, κράτα Θερμοπύλες.
***
Στο δήμο Κατερίνης, φαίνεται ότι πρώην και νυν αντινομάρχες συντάσσονται με τον Σάββα και μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο του. Μεγάλα ονόματα, με μεγάλη εκλογιμότητα.
***
Στο δήμο Πύδνας ο γρίφος θα λυθεί μετά την πανήγυρη Αιγινίου.Και δεν θέλω να πω ότι είμαστε για τα πανηγύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: