Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

13ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Δευτερα, 23 08 2010
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣΔΗΜΟΣ ΕΧΕΔΩΡΟΥ: 25 – 29 Αυγούστου 2010
Το φετινό 13ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ πιστό στη βασική του αρχή, που.. είναι  η συνεργασία νέων ανθρώπων από όλον τον κόσμο μέσα από τη μουσική, συνεχίζει την πορεία του με μία ακόμα σπουδαία διοργάνωση, φιλοδοξώντας να ανέβει ακόμα ψηλότερα στο διεθνές καλλιτεχνικό καλεντάρι.
Μετά από σπουδαίες κριτικές με ιδιαίτερες αναφορές τόσο από τον τύπο όσο και από διεθνή δίκτυα όπως η IFEA (Παγκόσμιο Δίκτυο Φεστιβάλ) και η WASBE (Παγκόσμια Ένωση Αρχιμουσικών), το φετινό ΦΕΣΤΙΒΑΛ γίνεται ακόμα μεγαλύτερο
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 6 χώρες και τιμούν με τη συμμετοχή τους 700 μουσικοί:
•    Ορχήστρα Πνευστών Μουσικού Ινστιτούτου  Canoviano , ΙΤΑΛΙΑ
•    Ορχήστρα πνευστών Δήμου De Lleida , ΙΣΠΑΝΙΑ
•    Νεανική Ορχήστρα πνευστών Lovech, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
•    Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα πνευστών Totkomlos, ΟΥΓΓΑΡΙΑ
•    Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Σουκόβολα, ΠΟΛΩΝΙΑ
•    Ορχήστρα Magic Brass ( Λαμία ) ΕΛΛΑΔΑ 
•    Ορχήστρα Νέων Σίνδου, ΕΛΛΑΔΑ
•    Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΔΑ
•    Φιλαρμονική Δήμου Βέροιας, ΕΛΛΑΔΑ
•    Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Καλαμαριάς – Αμπελοκήπων, ΕΛΛΑΔΑ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φιλοδοξούμε οι τελετές έναρξης και λήξης με τον φαντασμαγορικό χαρακτήρα τους και τη μαζική συμμετοχή των σχημάτων αλλά και του κόσμου, να αποτελέσουν πόλο έλξης και σημείο αναφοράς αυτού του τόσο σπουδαίου καλλιτεχνικού γεγονότος.

Φέτος το ΦΕΣΤΙΒΑΛ συνδέεται με θέματα που συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον, εκφράζονται με τον τρόπο αυτόν τη σύνδεση της τέχνης με κοινωνικά ζητήματα, αλλά και την ανάγκη για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δράση.
Το 13ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ συνδέεται με το περιβάλλον τις ανανεώσιμες  πηγές ενέργειας αλλά και την αντίθεση μας στα μεταλλαγμένα προϊόντα. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, με ενημερωτικό υλικό, με παράλληλες ενέργειες στο χώρο των εκδηλώσεων φιλοδοξούμε και φέτος να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, να ενημερώσουμε για ενέργειες, να συμβάλλουμε σε λύσεις.

Βοηθός και συνεργάτης στην προσπάθεια αυτή σε όλη τη διάρκεια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα είναι η περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση GREENPEACE
Η έναρξη των εκδηλώσεων του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010 και ώρα 21.00 στο αύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Σίνδου, με την καθιερωμένη φαντασμαγορική τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας Πουταχίδου και η τελετή λήξης θα γίνει στον ίδιο χώρο στις 29 Αυγούστου 2010 και ώρα 21.00. Την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στο Δημοτικό Στάδιο της Σίνδου με  παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.

Επίσης το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Αυγούστου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διευθυντών Αρχιμουσικών Υπαρχιμουσικών  Φιλαρμονικών Ορχηστρών – ΟΤΑ  θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου με τις εξής θεματικές:
-    Συνθέσεις για ορχήστρα πνευστών & είδη εμβατηρίων
-    Η αναπνοή στους μουσικούς πνευστών 

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ πραγματοποιείτε με την υποστήριξη της ΕΤΒΑ ΒΙ. ΠΕ., της ΕΥΑΘ, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θες/νίκης και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Εχεδώρου, που χρόνια τώρα στέκεται αρωγός σε αυτήν την τόσο μεγάλη προσπάθεια.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες:    www. youthbandfestival.gr


ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: