Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ - ΚΑΤΑΓ Γ Ε Λ Ι Α

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010
Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη τροποποίηση της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του αυτοκινητοδρόμου Κατερίνης – Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου Αιγινίου.
Καταργείται...
προσωρινά η μονοδρόμηση και ο αυτοκινητόδρομος στο ύψος του Αιγινίου γίνεται διπλός επί του οδοστρώματος προς Θεσσαλονίκη.
Η κίνηση των οχημάτων που κινούνται από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη  περιορίζεται μόνο στη δεξιά λωρίδα του δρόμου με αποτέλεσμα αυτά να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την είσοδο - έξοδο του κόμβου του Αιγινίου από Κατερίνη και προς Θεσσαλονίκη όπου δεν υπάρχουν καθόλου λωρίδες επιβράδυνσης - επιτάχυνσης.
Η έξοδος - είσοδος των αυτοκινήτων από/στο οδόστρωμα της εθνικής οδού γίνεται σχεδόν κάθετα με αποτέλεσμα αυτά αλλά και τα διερχόμενα αυτοκίνητα να εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος.
Ήδη ο κόμβος Αιγινίου στο σημείο αυτό ήταν επικίνδυνος, τώρα με τη διοχέτευση όλης της κίνησης στο δεξί ρεύμα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος.
Ανεξάρτητα πόσο προσωρινή είναι η τροποποίηση αυτή της κυκλοφορίας
θα πρέπει κατεπειγόντως να αντιμετωπισθεί για να μην υπάρξουν θύματα.
Προτείνουμε :
* Άμεση αναστολή αυτής της τροποποίησης της κυκλοφορίας.
* Κατασκευή λωρίδων επιτάχυνσης – επιβράδυνσης όπου απαιτείται (έστω και πρόχειρων) και στη συνέχεια να συνεχιστεί με ασφάλεια το έργο που άρχισε.
Ελπίζουμε ότι θα λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξετε τις ζωές μας.
Επιφυλασσόμαστε για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών από τις εγκαταστάσεις των ανενεργών διοδίων.
Σας ευχαριστούμε
Η Επιτροπή Αγώνα
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: