Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Κάποιες μέρες αισθάνομαι κέντρο …παραπόνων και πάσης φύσεως καταγγελιών. Τι να κάνουν και οι πολίτες….ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους….επί ματαίω στις δημόσιες υπηρεσίες και όχι μόνο.

Τηλεφώνημα πρώτο με καταγγελία για οδό Παρμενίωνος.
Εκνευρισμένη κυρία μου λέει: «Γράψτε κάτι για την Παρμενίωνος βρε παιδιά. Εδώ και μέρες προσπαθώ να βρω κάποιον να δώσει λύση και με κοροϊδεύουν. Υπάρχει βλάβη στο δίκτυο προφανώς της ύδρευσης, έχει γεμίσει νερό ο δρόμος και αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται».

Καταγγελία δεύτερη: Καλά τα γράφετε για τον καπνικό σταθμό. Γράψτε όμως και κάτι για αυτούς που δεν πληρώνουν τραπεζοκαθίσματα και 2%. Τι γίνεται;

Ουπς…ποιο 2%; Δεν καταργήθηκε αυτό; Δεν ήταν αυτό που θα το «παγώναμε» και θα το …τελειώναμε για να μην υποφέρουν οι επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής;

Καταγγελία Τρίτη: Στραβοί είστε; Δεν βλέπετε τον κυκλικό κόμβο στην Τερζοπούλου ρε παιδιά; Θα γίνουν ατυχήματα. Επιτέλους, γράψτε κάτι.

Μετά από αυτά τα τηλεφωνήματα σκέφτηκα. Για να φτάσει ο κόσμος να τηλεφωνεί στις εφημερίδες, πάει να πει ότι εξάντλησε προηγουμένως κάθε άλλο τρόπο. Δεν πας κατευθείαν στην καταγγελία. Αν μη τι άλλο ψάχνεις να βρεις έναν υπεύθυνο πρώτα κι αφού σου έχουν σπάσει τα νεύρα λόγω …αναρμοδιότητας, καταφεύγεις εκεί.

Θυμάμαι εκείνον τον αναγνώστη στο Σ.Σταθμό. Ακόμη περιμένει απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές για τις διαφημιστικές πινακίδες που είναι τοποθετημένες παράνομα και μπορεί να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα.

Ακόμη περιμένει απαντήσεις και ο αναγνώστης για τα φώτα.

Ακόμη περιμένει απαντήσεις ο ταλαιπωρημένος πολίτης που περπατάει στην πλατεία της Κατερίνης και καταγγέλλει ότι του χτύπησαν το παιδί με ποδήλατο.

Ακόμη περιμένω απαντήσεις κι εγώ για τα δεκάδες που έχω γράψει. Κι αν δεν μπορείτε να γράψετε, πάρτε έναν δημοσιογράφο ρε παιδιά.
Τόσους έχετε  φίλους. Πάρτε λοιπόν ένα δημοσιογράφο να αναλάβει την επικοινωνία σας με τους δημότες.

Όταν γράφει κάτι μια εφημερίδα, όταν δημοσιεύει μια επιστολή ένας αναγνώστης, περιμένει κάποιος να ευαισθητοποιηθεί.
Κάποιος ακόμη-ακόμη και να τον διαψεύσει, λύνοντας το πρόβλημα.

Πολύ λυπάμαι που επικοινωνιακοί λόγοι υπαγορεύουν σε όλους τους πολιτικούς να …αποφεύγουν τις απαντήσεις στα σημαντικά και να μιλούν μόνον, όταν θέλουν να αυτοπροβληθούν.

Στην Ν.Δ. έχουν κάλπες πάλι. Αυτή τη φορά για εκλογή μελών ΝΟΔΕ και δεν ψηφίζετε όλοι.
Μη μου τρέξετε πρωί-πρωί στην Εκάβη.

Στο ΠΑΣΟΚ έχει μπλοκάρει το σύστημα από τις υποψηφιότητες. Άνοιξε χθες η διαδικασία και μάλιστα ηλεκτρονικά.
Στείλε e mail κι εσύ…μπορείς.

Λέτε να κάνουμε καμιά πλακίτσα και να προτείνουμε κι εμείς καμιά 40ριά;

Εγώ έχω πρόταση για δήμαρχο ΠΑΣΟΚ. Δεν μου επιτρέπει όμως να τη γράψω. Δεν θέλει ρε παιδάκι μου.
Σε εκείνη την περίπτωση πετάνε τη σκούφια τους όλοι οι μέχρι τώρα….και τρέχουν να δηλώσουν υποψήφιοι σύμβουλοι.

Ανακοίνωσε και ο Ψωμιάδης. Ωραία. Θα έχουμε και χιουμορίστα Περιφερειάρχη. Κανένας λιγότερο…σκερτσόζος ρε παιδιά υπάρχει να ξέρουμε θα αλλάξουμε μόνο δήμο ή ΚΑΙ περιφέρεια;

Άντε, πάλι να έτοιμος να θυμώσεις είσαι. Πλάκα κάνω.

Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη σε όλους τους «ωχ αδελφέ» του τόπου αυτού. Αυτούς που κάθονται στα καφέ της πόλης και αναλύουν, δηλώνουν ξερόλες, βγάζουν συμπεράσματα, μεταφέρουν κουτσομπολιά και τα σχετικά.
Καλή μας ημέρα.
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: