Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση των εθελοντών "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2010"


10.06.2010 Τοπικά
Αυλαία στις 19 Ιουνίου από ομάδα δημοσιογράφων
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εθελοντές και εθελόντριες ανανεώνουν το ραντεβού τους χαρίζοντας μία ημέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος.
Το... πρόγραμμα που υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του Νομού μας συνεχίζεται και φέτος και μάλιστα χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εθελοντών στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης συγκροτήθηκε και η συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει την οργάνωση της φετινής περιόδου.

Οι συχνές βροχοπτώσεις, οι ευνοϊκές θερμοκρασίες και οι χαμηλοί δείκτες επικινδυνότητας για πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων, οδήγησαν υποχρεωτικά στην απόφαση, να ξεκινήσει το φετινό "ΧΑΡΙΖΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 2010" λίγες μέρες αργότερα, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Φέτος το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 19 Ιουνίου και για δεύτερη συνεχή χρονιά την αυλαία θα ανοίξει ομάδα δημοσιογράφων.
"Η προστασία των βουνών μας είναι πλέον επιτακτική ανάγκη! Ειδικά τώρα, αλλά και στο άμεσο δύσκολο μέλλον που θα ακολουθήσει. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των οικονομικών κρίσεων είναι η ραγδαία υποβάθμιση του Περιβάλλοντος. Οφείλουμε, λοιπόν, τώρα που ξέρουμε πόσο ακριβά πληρώνεται το "δεν βαριέσαι", να χαρίσουμε μια μέρα από το καλοκαίρι μας στο δάσος, γιατί τα παιδιά μας δεν θα μπορέσουν να το δανειστούν από κανέναν. Εμείς, οφείλουμε να τους παραδώσουμε τον Όλυμπο και τα Πιέρια άθικτα, όπως τα παραλάβαμε από τους γονείς μας" τόνισε μεταξύ άλλων το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του Νομού μας Ηλίας Τσολακίδης.
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: