“Ανεύθυνα σενάρια”


Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010
Αιχμηρή απάντηση του πρωθυπουργού Γ.  Παπανδρέου σε όσους υιοθετούν κινδυνολογίες για την οικονομία
“Ανεύθυνα σενάρια”
Ιδιαίτερα αιχμηρός.... κατά όσων υιοθετούν άκριτα τα σενάρια καταστροφολογίας για την οικονομία εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια ομιλίας του στην ΟΚΕ Αρκαδίας. «Απορώ πράγματι από την ανευθυνότητα κάποιων που υιοθετούν τέτοιες φήμες, ακόμα και σοβαρά ΜΜΕ τα υιοθετούν, λόγω ίσως και του ανταγωνισμού, ενώ έχουν πρόσβαση σε επίσημη ενημέρωση και όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά την ίδια την ΕΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στο δρόμο της οικονομικής και δημοσιονομικής ομαλότητας έχοντας αφήσει πίσω τους μεγάλους κινδύνους.
Παράλληλα, χαρακτήρισε αστεία και άκρως επικίνδυνα τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή, γιατί  όπως υπογράμμισε, αναστατώνουν τους πολίτες χωρίς λόγο.
«Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα παρά μόνο τον ίδιο το φόβο. Η κυβέρνηση δείχνει πρωτοφανή αποφασιστικότητα» συνέχισε λέγοντας ότι πρώτη φορά αποκαλύπονται υπεύθυνοι που οδήγησαν στην ηθική απαξίωση, καθώς επίσης και ότι για πρώτη φορά ελέγχονται εφοριακοί. Συμπλήρωσε δε ότι είχε πει στον τέως πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή ότι «πρώτα είμαστε εμείς οι πολιτικοί υπεύθυνοι για να ξεκαθαρίσουμε υποθέσεις, ώστε να μη δίνουμε σήμα ασυδοσίας στον κάθε ισχυρό». Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα αναγνώρισε ότι ήταν οδυνηρά, αλλά απαραίτητα για τη σωτηρία της χώρας: «Πρώτα από όλα πόνεσαν εμένα, γιατί δεν ήταν ευχάριστες οι αποφάσεις, αλλά ήταν αναγκαίες για να σώσουμε την Ελλάδα.»
Για το Ασφαλιστικό τόνισε ότι δεν είναι απλώς μια αλλαγή, αλλά ένας αγώνας να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων, «να ξέρουμε ότι θα πάρουν συντάξεις τα παιδιά μας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον «Καλλικράτη», τον οποίο χαρακτήρισε μεγάλη θεσμική επανάσταση. Στην περιοδεία του στην Αρκαδία, τον πρωθυπουργό συνόδευσε κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Δημήτρη Ρέππα, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ραγκούση, Παύλο Γερουλάνο, Κατερίνα Μπατζελή, Πάνο Μπεγλίτη, Γ.Αρναουτάκη, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Φώφη Γεννηματά.
Η περιοδεία του πρωθυπουργού στην Αρκαδία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Λεβίδι, όπου είχε την ευακιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Παπαναστασίου.
ΝΔ: Όλα στο φως
«Όποιος έχει κάνει το παραμικρό να βγει μπροστά» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα θέματα διαφάνειας.
Ο ίδιος διέψευσε όσους υποστηρίζουν πως τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν συμφωνήσει στο παρασκήνιο για το πώς και μέχρι που θα φτάσει η κάθαρση.
ΚΚΕ: Καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις και τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, «που προκλητικά εμπαίζει το λαό, τη στιγμή που συνειδητά επιχειρεί να τον καταδικάσει στη φτώχεια, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, στη σύνταξη, στην ασφάλιση, προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μεγάλων επιχειρηματιών.»
ΛΑΟΣ: Φήμες λόγω αναιμικής κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του σχετικά με τις φήμες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει «μια αναιμική κυβέρνηση».
Ο Γ.Καρατζαφέρης τόνισε ότι φήμες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν και υποστήριξε πως «ως τακτική, έχουν χρησιμοποιηθεί κατ' επανάληψη από το ΠΑΣΟΚ, οσάκις αυτό βρισκόταν στην Αντιπολίτευση».