Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 10 Ιουνίου

PSOMIADHS_ZOROΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά,
σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Με τους υποψήφιους (για υποψήφιους) δημάρχους στην Πιερία αναλωνόμαστε νυχθημερόν και ξεχάσαμε μου φαίνεται ότι σ’ αυτές τις εκλογές... ψηφίζουμε και περιφερειάρχη.
Ένας από αυτούς θα είναι κι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Γιατί, οι Έλληνες έχουμε χιούμορ, βρε αδελφέ. Μαύρο χιούμορ, αλλά πάντως χιούμορ.
PSOMIADHS_GAMPROS

Και πάνω που ΄λεγε ο Σαμαράς να ξεκαθαρίσει με τα βαρίδια του κόμματος (που ήταν μπλεγμένα σε διάφορες επιλήψιμες κι αμφιλεγόμενες ιστορίες συναλλαγής), του προέκυψε η υποψηφιότητα Ψωμιάδη.
Και ενέδωσε.

PSOMIADHS_DHM_NOMARX
Το ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης διατηρεί καλές σχέσεις με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Πιερίας φαίνεται και στο φωτογραφικό ενστανέ (από την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που έγινε πέρυσι στην Κατερίνη).
Το αν οι σχέσεις με τον έναν εξ αυτών θα εξελιχθεί σε πιο .. στενή, θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες.
Όταν γυρίσει με το καλό κι από τις Βρυξέλλες ο νομάρχης.



Ανησυχία προκαλεί στο Μαξίμου η εκδήλωση ενδιαφέροντος 25 και πλέον βουλευτών του Κινήματος να είναι υποψήφιοι στις εκλογές της αυτοδιοίκησης.
Δεν ξέρω αν ανάμεσά τους είναι και Πιεριείς.
Το σίγουρο (κατά πως λεν οι αθηναϊκές εφημερίδες, δηλαδή), είναι ότι αυτό προβληματίζει εντονότατα τον πρωθυπουργό, γιατί το απροσδόκητο ενδιαφέρον τόσο πολλών βουλευτών να «μετακομίσουν» στην Αυτοδιοίκηση μπορεί να ερμηνευθεί και ως «κύμα» εγκατάλειψης του κυβερνητικού σκάφους στη δύσκολη σημερινή συγκυρία



13_DHMOTIKO
Λίγες ημέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης τίμησε τους αποφοίτους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρου του σχολείου.
Στο τελετουργικό της εκδήλωσης περιλαμβάνονταν η επίδοση αναμνηστικών φωτογραφιών, μαζί με ένα συμβολικό δώρο, που προσέφερε ο Σύλλογος στους 33 μαθητές-μαθήτριες των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης, καθώς και στους δύο δασκάλους τους.
Η συνέχεια περιλάμβανε χορό και παιχνίδι υπό την καθοδήγηση κλόουν.
Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν οι μαθητές, οι γονείς και οι κηδεμόνες τους, ενώ τους προσφέρθηκαν αναψυκτικά, χυμοί και άλλες νοστιμιές.



Δηλαδή, συγνώμη (κύριε Παπαγεωργίου μου, που είστε εκεί) όλος ο χαβάς στη Εξεταστική Επιτροπή για τη Ζήμενς, γίνεται για τις ηλεκτρικές συσκευές δωράκια που πήραν κάποιοι πολιτικοί κι όχι για τις υπογραφές τους σε συμβάσεις που μας κόστισαν ένα σκασμό εκατομμύρια ευρώ;
Γιατί, για παράδειγμα (πρόχειρο) διάβασα χθες για κάτι ηλεκτράμαξες του τις είχαμε αγοράσει από τη Ζήμενς την περίοδο 1995-1997 έναντι 30 εκ. ευρώ, ενώ δεν είχαμε δίκτυο και σκούριασαν πήγαν τζάμπα!



Απορριπτική ήταν η εισήγηση της Εισηγήτριας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την ένσταση που κατέθεσε ο τέως βουλευτής του νομού μας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ζητώντας να γίνει ανακατανομή εδρών, ώστε να καταλάβει η Ν.Δ. στην Πιερία και δεύτερη έδρα (κάτι που θα σήμανε και την επιστροφή του στο Κοινοβούλιο)
Μέχρι την επόμενη Τετάρτη, οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταθέσουν τα υπομνήματά τους, ώστε η οριστική απόφαση να εκδοθεί εν ευθέτω χρόνω (σε 3, 4, 5, 7 μήνες)



Είναι ενδιαφέρουσα η άποψη που λέει, ότι μέσα στο καλοκαίρι, θα δούμε τόσο έργο που έχει παραχθεί από τους απερχόμενους δημάρχους που θα τρίβουμε τα μάτια μας…
Μόνο μην τα τρίψουμε πολύ και δεν θα βλέπουμε να ψηφίσουμε…



3
Οι Κατερινιώτες, «διψούν» να μάθουν για όσα συντελούνται στην πόλη τους, έστω κι αν αυτό το ενδιαφέρον περιορίζεται στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Χθες το απόγευμα, οι Φίλοι του Περιβάλλοντος διοργάνωσαν μια αξιόλογη συζήτηση κατά την οποία ακούστηκαν πολλά, χρήσιμα και κολακευτικά σχόλια για την πόλη μας, όπως τουλάχιστον την έχουν δει επιστήμονες που δεν τη ζουν καθημερινά.
Πέρα όμως από τα όσα ακούστηκαν, από τη χθεσινή εκδήλωση βγήκαν και άλλα χρήσιμα συμπεράσματα…
Το ένα είναι, ότι οι Φίλοι του Περιβάλλοντος, απέδειξαν ότι δεν έχουν προκαταλήψεις για κανέναν άρχοντα και καμιά αρχή του τόπου και πως δεν επιθυμούν να «ενημερώσουν» και να «ενημερωθούν» μονόπατα και με δόλο.
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι, ότι προφανώς λόγω της προκατάληψης που έχει η δημοτική αρχή Κατερίνης εναντίον του συγκεκριμένου συλλόγου, μποϊκοτάρισε μια εκδήλωση, αφού απουσίαζε «εκκωφαντικά».
Το γεγονός είναι ότι έχασε την ευκαιρία να «εκμεταλλευτεί» τα όσα κολακευτικά είπαν οι ομιλητές για παρεμβάσεις που έχει κάνει στην πόλη (όπως η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων), αλλά κυρίως να μιλήσει με πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν.
 ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: