Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Η κρίση στο επίκεντρο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας της ΟΕΒΕΠ και του Εμπορικού Συλλόγου την Κυριακή

170610Emporikos_sullogos
Την προετοιμασία της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν από κοινού την Κυριακή ο Ο.Ε.Β.Ε.Π. και ο... Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, συζήτησαν τα μέλη των δύο συνδικαλιστικών οργάνων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ.Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης και ΕΟΕΒΕΠ καλούν τα μέλη τους την Κυριακή στις 11.00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, ώστε να συζητήσουν και να καταθέσουν προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε φορολογικό, ασφαλιστικό, τραπεζικό επίπεδο και επαγγελματικής στέγης λόγω υψηλών ενοικίων.
«Η χώρα μας και η Πιερία μας διέρχονται με πρωτόγνωρη κρίση, μια κρίση που έχει βυθίσει σε ύφεση την αγορά της πόλης και την αγορά ολόκληρου του νομού», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ρέχας, σημειώνοντας πως είμαστε στην αρχή μιας τουριστικής σεζόν «για την οποία ευχόμαστε τουλάχιστον να πάει καλά και να βοηθήσει στο βαθμό που μπορεί και να αναπληρώσει τις απώλειες των προηγούμενων μηνών και να μπορέσουμε να κοιτάξουμε μετά το φθινόπωρο και το χειμώνα με κάποια έστω μικρή αισιοδοξία». Ο κ. Ρέχας, κάλεσε τους συναδέλφους του, να μετάσχουν στην εκδήλωση της Κυριακής, τονίζοντας ότι περιμένει προτάσεις από όλους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Πιερίας κ. Εξίζογλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις να ενταθούν, αν τα μέτρα γίνουν σκληρότερα. Αναφερόμενος στην εκδήλωση της Κυριακής τόνισε πρόκειται για μια ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες, ιδίως για τα προβλήματα με το φορολογικό και το ασφαλιστικό. «Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ικανή ανταπόκριση των επαγγελματιών ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοί μας και να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις αν όντως τα μέτρα που θα ληφθούν μελλοντικά είναι κατά των επαγγελματιών», κατέληξε ο κ. Εξίζογλου.

Απέχει η Π.Α.Σ.ΕΒΕ από τη συγκέντρωση
Την αντίθεσή της με τον τρόπο που προετοιμάζεται η συγκεκριμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας, εξέφρασε η παράταξη της Π.Α.Σ.ΕΒΕ. Με δηλώσεις τους οι κύριοι Ρούτσας και Αθανασούλας, την χαρακτήρισαν ως τον «επικήδειο του συνδικαλιστικού κινήματος». Όπως ανέφεραν η πρόταση της δικής τους παράταξης είναι να προχωρήσει ο κλάδος σε κινητοποιήσεις και όχι σε φιέστα «γιατί φιέστα θα είναι η εκδήλωση της Κυριακής», ανέφεραν χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου και του ΕΒΕ Πιερίας, λέγοντας ότι «αυτοί συναγωνίζονται ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη μαγκιά».
Σχολιάζοντας, την πρόσκληση προς τους βουλευτές του νομού, είπαν ότι θα είχε αξία η συμμετοχή τους, αν συνοδευόταν και με την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει να φέρει στη Βουλή το Υπουργείο Εργασίας.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: