Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

10.000 τόνοι λαδιού στην Κίνα.


Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2010
Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης στον... ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ-1, η Ελλάδα υπέγραψε 4 συμφωνίες για εξαγωγή μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου στην Κίνα. Οι εξαγωγές αυτές...... θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές από οικονομικής πλευράς.
Ακολουθεί το απόσπασμα της εκπομπής.
Συνέντευξη ΥΦΥΠΕΞ κ. Σ. Κουβέλη στο ρ/σ «ΑΝΤ - 1»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημέρα. Νομίζω ότι είστε σε θέση να μας πείτε πώς σας φάνηκε η επίσκεψη των Κινέζων στην Ελλάδα ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ:Κοιτάξτε, κατ' αρχήν ήδη από τη χθεσινή επίσκεψη έγιναν πολλά. Δηλαδή το ότι υπογράφηκαν 14 συμφωνίες μεταξύ επιχειρήσεων ή μάλλον μία συμφωνία από τις 13 είναι διακρατική για θέματα μεταφορών και ναυτιλίας. Και οι υπόλοιπες 13 είναι συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ επιχειρήσεων για συνεργασίες που θα λάβουν χώρα.

Κάποιες απ' αυτές τις συνεργασίες έχουν να κάνουν με κατασκευή πλοίων ελληνικής ιδιοκτησίας που θα γίνουν σε κάποια ναυπηγεία στην Κίνα, αλλά επίσης είναι και πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος για την ίδια την ελληνική οικονομία, γιατί για παράδειγμα είχαμε μία συμφωνία για συνεργασία ανάμεσα στον ΟΤΕ και μία μεγάλη Κινεζική εταιρεία που είναι πολύ επωφελής για τη δική μας χώρα και για τη δημιουργία οικονομικού αποτελέσματος.
Είχαμε τέσσερις συμφωνίες για συνολική εξαγωγή, αν θυμάμαι ακριβώς, 10.000 τόνων ελαιολάδου που είναι πολύ μεγάλης σημασίας σε μια περίοδο που δεν μπορούμε να διαθέσουμε εύκολα τα αγροτικά μας προϊόντα.(http://www.agroschannel.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: