Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010
Τους εν ενεργεία δημάρχους προτίθεται να στηρίξει η Ρηγίλλης, άσχετα αν στις εσωκομματικές για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. πήραν... το μέρος του Σαμαρά ή της Ντόρας.
***
Αποθαρρύνεται η υποψηφιότητα του Γ.Κωνσταντόπουλου από την κεντρική Ν.Δ. και κερδίζει πόντους ο Σάββας Χιονίδης.
***
Ένα βήμα πριν το μαντρί επίδοξοι αντάρτες, επαναστάτες και διασπαστές.
***
Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών μετά από την ανακοίνωση των ονομάτων των περιφερειαρχών.
***
Ανεξάρτητος περιφερειάρχης κι ο Ψωμιάδης. Αυτό με τον Τοτό το ξέρατε;
***
Δυστοκία στο ΠΑΣΟΚ για περιφερειάρχη. Δεν δέχθηκε ο Φλωρίδης. Διερευνητική για βουλευτές από την Κεντρική Μακεδονία. Θετικός ο Αμοιρίδης.
***
Διαδικασίες τρέλα. Ετεροπροτάσεις. Τι είναι πάλι τούτο; Βάζω τον κουμπάρο να με προτείνει, γιατί ντρέπομαι. Πάρε ένα κόσκινο και τράβα στα κεντρικά.
***
Ετεροπροτάσεις. Όποιον έχουμε για θάψιμο τον προτείνουμε. Αστεία πράγματα.
***
Και βεβαίως έτσι ή αλλιώς δημάρχους θα εκλέξουμε είτε θα’ναι γαλάζιοι ή πράσινοι ή πορτοκαλί. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη.
***
Τα χρέη των περισσότερων δήμων χτύπησαν κόκκινο, η πολιτεία έκανε περικοπές και ασφαλώς βαδίζουμε ξυπόλητοι στα αγκάθια.
***
Οι συνενώσεις βρίσκουν λίγους δήμους νοικοκυρεμένους που με τον Καλλικράτη χαντακώνονται τελείως, αφού παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις η λυπητερή θα πάει μάλλον ρεφενέ. Άλλος Χαβάη που λένε κι άλλος …
***
Υπάρχουν δήμοι που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και μικροχρέη της προηγούμενης τετραετίας και δέχονται κατασχετήρια από ιδιώτες οι οποίοι σαφώς εξαπατήθηκαν.
***
Κατ’εικόνα και ομοίωση του κεντρικού κράτους όλα, ενός κράτους που αδυνατεί να εκπληρώσει στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες και όλο και περισσότερο δικαιολογεί τη φήμη του ως κράτους αναξιόπιστου.
***
Ας λάβουν υπόψη τους κι αυτή την παράμετρο οι υποψήφιοι για την αυτοδιοίκηση. Οι τρύπες είναι πολλές και μαύρες, έτοιμες να μας καταβροχθίσουν.
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: