Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Α. Σαμαράς: "Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση"

Παρασκευη, 18 06 2010


SAMARAS_Vouli_copy_copyΤο μήνυμα της ανασυγκρότησης της ΝΔ έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ενώ παράλληλα.. άσκησε σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η πολιτική αυτή οδηγεί στην ύφεση του πληθωρισμού και της ανεργίας. Αναφερόμενος στις αλλαγές στα εργασιακά είπε ότι με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν εκατοντάδες εργαζόμενοι θα ριχθούν στον καιάδα της ανεργίας. Η ΝΔ είναι υπέρ της ελαστικοποίησης της εργασίας αλλά υπό τον όρο ότι θα υπάρχει ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Σκληρός απέναντι στην κυβέρνηση και ενωτικός στο εσωκομματικό πεδίο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας την Παρασκευή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μια εβδομάδα πριν από το 8ο συνέδριο αρχών και θέσεων.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αφού κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν για να κερδίσει τις εκλογές, μετά προχώρησε στην ψήφιση του μνημονίου με το οποίο οδηγεί την Ελλάδα σε φαύλο κύκλο ύφεσης μεγαλύτερων ελλειμμάτων και ακόμη πιο σκληρών μέτρων, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Η κυβέρνηση πρόσθεσε, με την πολιτική της πέτυχε το κατόρθωμα της ύφεσης του πληθωρισμού και της ανεργίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε στοιχεία για να υποστηρίξει ότι τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και του χρέους τον έθεσε σε κίνηση το ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 1980, ενώ συνεχίζοντας την επίθεσή του, ανέφερε ότι ενώ πρωτοστάτησε σε πάσης φύσεως σκάνδαλα, τώρα εξαπέλυσε πόλεμο φθοράς κατά της ΝΔ με τέσσερις Εξεταστικές Επιτροπές και ενώ ετοιμάζει και πέμπτη.
SAMARAS_VOULI2Ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε στα θετικά της κυβερνητικής πενταετίας του κόμματος, προβάλλοντας τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη "τον οποίο αμφισβητούσε ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά και τώρα τον πυροβολεί και πάλι".
Επίσης, αναφέρθηκε στη συμφωνία με την κινέζικη COSCO για τα λιμάνια, καθώς και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, από 130 σε 13.

"Εμείς κάναμε λάθη και παραλείψεις κατά τη διακυβέρνησή μας, αλλά αφήσαμε και θετικό έργο. Την αυτοκριτική μας για τα σφάλματα την κάναμε, το θετικό έργο το υπερασπιζόμαστε και θα το υπερασπιζόμαστε σε κάθε ευκαιρία", δήλωσε με έμφαση ο κ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την επίθεσή του στα "εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ", φωτογραφίζοντας τον ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη και κατηγορώντάς τον ότι ενώ επί κυβερνήσεως ΝΔ δεν στήριξαν πολύ πιο ήπια μέτρα, τώρα στηρίζουν ενθέρμως τα πολύ πιο επαχθή μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε, ότι η ΝΔ δείχνει έναν διαφορετικό δρόμο, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για το μεταναστευτικό και στην εξωτερική πολιτική. Επανέλαβε τη θέση του, ότι στα μείζονα εθνικά θέματα είναι σφάλμα η Ελλάδα να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις σε στιγμή αδυναμίας. Προειδοποίησε δε τον κ. Παπανδρέου, ότι "είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε μυστική διπλωματία και σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις".
Για τα εργασιακά
Η ΝΔ δεν είναι αντίθετη στην ελαστικότητα της αγοράς εργασίας, με την προϋπόθεση όμως ότι υπάρχει ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας και παράλληλα, οικονομική ανάκαμψη για να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές οδύνες, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μίλησε ακόμη, για τη σχέση του με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τις επικρίσεις που είχε δεχθεί για τη στάση του στην οικονομία, λέγοντας ότι "οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν" και ότι οι εταίροι αντιλαμβάνονται πλήρως τις θέσεις του.
Για τα εσωκομματικά
"Η ΝΔ τράβηξε βαθιά διαχωριστική γραμμή με το χθες, ασχολείται μόνο με το αύριο, κατάφερε και ανασυντάχθηκε με ασήμαντους εσωτερικούς τριγμούς. Τώρα είμαστε όλοι ενωμένοι και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε". Χρειάζονται οι φρέσκες ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, και επέκρινε την κυβέρνηση γιατί "είναι έγκλημα το ότι κατάργησε τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, που είναι οι δυο κλάδοι που έχουμε εθνικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα" και υποσχέθηκε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, ανόρθωσης της χώρας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Κλείνοντας, ανέφερε ότι "αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο αναζητά ο ελληνικός λαός για να ελπίσει ξανά. Αυτό φοβούνται οι αντίπαλοί μας και μας πολεμούν λυσσαλέα, εμείς όμως είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Πολύ σύντομα αυτοί που μας πολεμούν θα ζητούν τη βοήθειά μας. Τους τελευταίους μήνες κινηθήκαμε αποφασιστικά, έπρεπε πρώτα να οργανώσουμε τα του οίκου μας και το κάναμε. Το συνέδριο αποτελεί την κορύφωση των διεργασιών στην προσπάθειά μας για οργανωτικό, ιδεολογικό και πολιτικό νέο ξεκίνημα. Δεν είναι όμως το τέλος της προσπάθειας, είναι η νέα αφετηρία μας".

Απάντηση Πεταλωτή

Ο κ. Σαμαράς κατά τη σημερινή του ομιλία στην Κ.Ο. της Ν.Δ., προσπαθώντας προφανώς να "ενώσει" τις τάσεις της, όχι απλώς απέτυχε, αλλά κατέστησε ακόμη πιο χαοτική και ανερμάτιστη την πολιτική θέση της Ν.Δ. Με παντελή έλλειψη πολιτικού λόγου, χωρίς την στοιχειώδη ανάλυση, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αναμασημένες συκοφαντίες, πίστεψε ότι θα βγει από τα αδιέξοδά του. Από τη θεωρητική συγγνώμη για την "διακυβέρνηση Καραμανλή" πέρασε σήμερα στην εξύμνησή της, προκαλώντας περισσότερη σύγχυση στην ήδη ταραγμένη αξιωματική αντιπολίτευση", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: