Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αμερικάνικη ανατροπή! Από 2-0 οι ΗΠΑ 2-2 τη Σλοβενία. Ακυρώθηκε καθαρό γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αμερικάνικη ανατροπή! Από 2-0 οι ΗΠΑ 2-2 τη Σλοβενία. Ακυρώθηκε καθαρό γκολ (ΒΙΝΤΕΟ) 
Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2010
Από sportdogteam
Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Σλοβενία και Αμερική μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική....
του τρίτου ομίλου.
Οι Σλοβένοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ημίχρονο προηγούμενοι 2-0, ωστόσο οι ΗΠΑ στην επανάληψη αντέδρασαν, μείωσαν με τον Ντόνοβαν στο 48’, ενώ ο Μπράντλεϊστο 82’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και λίγο ο διαιτητής, που δεν μέτρησε κανονικό γκολ των Αμερικανών στο 86’.
Σλοβενία για πρόκριση!
Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες από τα πρώτα λεπτά, διατεθειμένες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να προσφέρουν θέαμα. Ο ρυθμός του ματς στα πρώτα δέκα λεπτά ήταν πολύ γρήγορος και δεν άργησε να μπει και το πρώτο γκολ. Συγκεκριμένα στο 13’ ο Μπίρσλα με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, άφησε… άγαλμα τον Χάουαρντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των ΗΠΑ για το 1-0. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τους Αμερικανούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ τόσο γρήγορα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αργήσουν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και όταν αυτό συνέβη, ο μόνος τρόπος που απειλούσαν, ήταν με κάποια μακρινά σουτ.
Μετά το πέρας όμως της πρώτης μισής ώρας ενέτειναν την πίεση τους και μάλιστα στο 40’ έχασαν μία μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Ντέμπσεϊ μπήκε από τα δεξιά, έκανε και την σέντρα, ωστόσο ο Μπρέτσκο λίγο μπροστά από τη γραμμή και από τον Ντόνοβαν, πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά, κόντρα στην ροή του ματς, αυτοί που πέτυχαν και πάλι γκολ ήταν οι Σλοβένοι. Στο 42’ έφυγαν στην κόντρα και ο Νοβάκοβιτς με μία πολύ ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Λιουμπίγιανκιτς απέναντι από τον Χάουαρντ, αυτός πλάσαρε σωστά και έγραψε το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ του τελικού ημιχρόνου, το οποίο έστελνε ήδη την Σλοβενία στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ανατροπή και… παρ' ολίγον νίκη!
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αμερικανοί μπήκαν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το σκορ και να γυρίσουν το ματς. Σε αυτό τους βοήθησε μάλιστα και το πολύ γρήγορο γκολ του Ντόνοβαν. Συγκεκριμένα στο 48’, ο Σέζαρ έκανε λάθος και δεν μπόρεσε να κόψει τη μπάλα, με αποτέλεσμα ο Ντόνοβαν να μπει μόνος του στην περιοχή από δεξιά. Προχώρησε ανενόχλητος, έφτασε μπροστά από τον Σλοβένο πορτιέρο και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1! Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των ΗΠΑ, οι οποίοι συνέχισαν στα επόμενα λεπτά να πιέζουν. Μάλιστα, στο 70’ έχασαν και μία καλή ευκαιρία, όταν το σουτ του Αλτιντορ από το σημείο του πέναλτι, κατέληξε στην αγκαλιά του Χαντάνοβιτς.
Οι αποκρούσεις όμως του Σλοβένου πορτιέρο δεν πτόησαν τους Αμερικανούς, οι οποίοι τελικά στο 82’ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Ύστερα από μία βαθιά μπαλιά, ο Άλτιντορ πήρε την κεφαλιά πάσα για τον επερχόμενο Μπράντλεϊ, ο οποίος με εξαιρετική προβολή λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Μάλιστα, οι ΗΠΑ είχαν την ευκαιρία να πάρουν και το τρίποντο, ωστόσο στο 86’ κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο διαιτητής ακύρωσε κανονικό γκολ του Αλτιντορ. Πιθανότερη αιτία είναι για φάουλ του Μπίρσα, καθώς οφσάιντ ήταν αδύνατον να υπάρξει.
Εξαιρετικός ο Ραντοσάβλιεβιτς
Βασικός για ακόμα ένα παιχνίδι της Σλοβενίας ήταν ο άσος της Λάρισας, Ραντοσάβλιεβιτς, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ ην ομάδα του. Ήταν εξαιρετικός στα επιθετικά του καθήκοντα, ενώ λίγο έλειψε και να κάνει το 3-2 στο 90’, όταν ο Χάουαρντ έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε με δυσκολία το δυνατό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή.
Διαιτητής: Κομάν Κουλιμπαλί (Μάλι)
Κίτρινες: Σέζαρ, Σούλερ, Κιρμ, Τζόκιτς - Φίντλεϊ
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Μπίρσα (87΄ Ντέντιτς), Κόρεν, Ραντοσάβλιεβιτς, Κιρμ, Λιουμπίγιανκιτς (73΄ Πέτσνικ, +90 Κόματς), Νοβάκοβιτς
ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Τσερούντολο, ΝτεΜέριτ, Ονιέγου (76΄ Γκόμεζ), Μποκανέγκρα, Ντόνοβαν, Μπράντλει, Τόρες (46΄ Εντου), Ντέμπσι, Αλτιντορ, Φίντλεϊ (46΄ Φαϊλάμπερ) (http://www.sportdog.gr)





ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: