Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της ΕΠΤΑ σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Τελικά τη βρήκε τη λύση η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Μειώνεται το εισόδημα... των καπνοπαραγωγών; Κανένα πρόβλημα, λέει Κατερίνα Μπατζελή. Βάλτε φωτοβολταϊκά!
Αφού τόσες και τόσες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να στηρίξουν τον καπνό μας στους διεθνείς οργανισμούς, αφού τόσες και τόσες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να πετύχουν (;) την αναδιάρθρωση καλλιεργειών, αφού τόσες και τόσες κυβερνήσεις έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη γεωργία και τους παραγωγούς της φέρνοντάς τους στα πρόθυρα της εξαφάνισης, πάμε γι’ άλλα.
Να κάνουμε τα χωράφια μας πάρκα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσα από (είπε η υπουργός στη χθεσινή ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ) το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και μέσα από ειδικά τραπεζικά προϊόντα που εκπονούν οι τράπεζες για τους αγρότες.

Βέβαια η ΠΑΣΕΓΕΣ πραγματοποίησε την ειδική ημερίδα, προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά τις ΕΑΣ-μέλη της για τις αναγκαίες διαδικασίες, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η πολιτική της για τη διαμόρφωση συμπληρωματικού εισοδήματος στους επαγγελματίες αγρότες μέσω της αξιοποίησης των ΑΠΕ.
Αλλά, έτσι και αρχίσει ο «Μπαλτατζής» να μοιράζει επιδοτήσεις για φωτοβολταϊκά, ποιος τη χέζει τη γεωργία!


Με έναν φοίνικα, ηλικίας 30 ετών και ύψους 4 μέτρων, στόλισε η Αντιδημαρχία Πρασίνου του δήμου Κατερίνης τον κυκλικό κόμβο που βρίσκεται πίσω από το Νοσοκομείο και το Πάρκο.
Ο φοίνικας, δωρεά του Ιωάννη Τζιώτζιου στο δήμο Κατερίνης, μεταφυτεύτηκε παρουσία  του αντιδημάρχου Πρασίνου Γιώργου Χατζηκώστα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι
τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί το πράσινο του συγκεκριμένου κόμβου και με τη φύτευση λουλουδιών, ενώ ο φοίνικας θα είναι, όπως είπε, «το σημείο αναφοράς του» (του κόμβου), προσθέτοντας πως «προσπάθεια της Υπηρεσίας Πρασίνου είναι κάθε κυκλικός κόμβος να έχει το δικό του χρώμα».
Έτσι, θα μπορούμε να τους ξεχωρίζουμε και να δίνουμε, πιχι, ραντεβού στον κόμβο του φοίνικα, ή στον κόμβο της ελιάς (25ης Μαρτίου).
Όπως και να ‘χει, τη βρίσκω καλύτερη αυτήν την ιδέα από κείνη που είχε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Για όσους δεν ενθυμείσθε, είχε πει, πριν γίνουν πολλοί οι κυκλικοί κόμβοι, ότι θα μπορούσαν να μπουν χορηγοί στην κατασκευή τους ασφαλιστικές εταιρείες, που γλυτώνουν ασφάλιστρα από τη μείωση των ατυχημάτων, πράγμα που σήμαινε πως θα μπορούσαν οι χορηγοί να είναι το σημείο αναφοράς τους.

Παρεμπιπτόντως, στη σχετική ανακοίνωση, που μας έστειλε ο δήμος, σημειώνεται ακόμη πως ο αντιδήμαρχος Πρασίνου ευχαρίστησε όχι μόνο το δωρητή του φοίνικα, αλλά και τους δασολόγους της υπηρεσίας Πρασίνου, που «φρόντισαν για τη διαδικασία μεταφύτευσης». Υποθέσουμε ότι το έκαναν εκτός ωραρίου, γι’ αυτό τους ευχαρίστησε.

Από 9,5% που ήταν πέρυσι, το πρώτο τρίμηνο, η ανεργία στην Κεντρική Μακεδονία, σκαρφάλωσε φέτος στο 12,4% (σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Το παραθέτουμε γιατί του χρόνου τέτοιες μέρες, μπορεί και να μην υπάρχει. Όχι η ανεργία, η Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Έδινε μάχες επί μαχών, έλεγε  ο Ανδρέας Λοβέρδος για να γλυτώσει από τα «νύχια» της τρόικας τον 13ο και τον 14ο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Τελικά τα κατάφερε. Απλά δεν μπόρεσε να γλυτώσει τους άλλους 12 μισθούς.


«Είμαστε σε καλό δρόμο και συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειές μας για μια πολιτική ευνομία και κοινωνική ευημερία», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος προχθές στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Μα που ζει, τέλος πάντων, αυτός ο άνθρωπος; Ραδιόφωνο (τουλάχιστον) δεν έχει να μαθαίνει τα νέα της χώρας μας;(
Βαγγέλης Ζαμαντζάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: