Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Εκατοντάδες νέοι οδηγοί στην Πιερία περιμένουν πάνω από μήνα … την έκδοση του διπλώματος οδήγησης

Από τη στιγμή της κατάθεσης των δικαιολογητικών στις Νομαρχίες μέχρι την παράδοση της νέας άδειας οδήγησης δεν... θα περνούν παραπάνω από 7 εργάσιμες ημέρες, διαβεβαίωνε το Υπουργείο Μεταφορών, παρουσιάζοντας το νέο σύστημα έκδοσης αδειών. Τελευταία όμως, το σύστημα μπλόκαρε στην Αθήνα και στην Πιερία εκατοντάδες πολίτες, που πέτυχαν στις εξετάσεις οδήγησης, περιμένουν πάνω από ένα μήνα για να πάρουν στα χέρια τους το, με μορφή πιστωτικής κάρτας, πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης.
Η μεγάλη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των νέων διπλωμάτων από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας (που έχει επιφορτιστεί με την εκτύπωσή τους) δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, κυρίως στους επαγγελματίες οδηγούς, στους νέους και στους παλιούς, που υποχρεούνται να ανανεώνουν το δίπλωμά τους κάθε πέντε χρόνια αν θέλουν να συνεχίσουν να βγάζουν μεροκάματο από το τιμόνι. Τους οποίους, όπως μας είπε ο Διευθυντής Παύλος Αδαμίδης, η Υπηρεσία φροντίζει να εφοδιάζει με βεβαιώσεις ότι έχουν καταθέσει την αίτηση εκτύπωσης του διπλώματός τους, αλλά εξαρτάται από τη διάθεση του τροχονόμου το αν θα τους επιτρέψει να κυκλοφορούν μ’ αυτήν, ή θα τους στείλει στο σπίτι να περιμένουν να παραλάβουν το κανονικό δίπλωμα. Και βέβαια για επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό, ούτε λόγος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Πιερίας, οι περιπτώσεις που εκκρεμούν φθάνουν σήμερα τις 380. Ανάμεσά τους και φάκελοι που στάλθηκαν την 1η Μαΐου, δηλαδή πριν από ενάμισι μήνα.

«Κατανοώ απόλυτα το πρόβλημα», μας είπε χθες (σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του) ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ, ταξίαρχος Γιώργος Καμπέρης, «αλλά, έχει συσσωρευτεί ένας τεράστιος όγκος δουλειάς και δεν προλαβαίνουμε».
Ο λόγος της συσσώρευσης η έλλειψη προσωπικού. Ο ταξίαρχος ωστόσο μας διαβεβαίωσε ότι μερτικό ευθύνης για τις καθυστερήσεις έχουν κι άλλοι και πως χθες τυπώνονταν διπλώματα για τα οποία οι αιτήσεις από τις Διευθύνσεις Μεταφορών είχαν φθάσει στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ πριν από ένα 20ήμερο.

Όπως και ‘χει η αδικαιολόγητη καθυστέρηση είναι ένα ζήτημα που αφορά την πολιτική ηγεσία και τις δεσμεύσεις της για παράδοση εντός 7 ημερών των νέων διπλωμάτων οδήγησης, που πρέπει σύντομα να διευθετηθεί, για να σταματήσει η ομηρία των οδηγών και οι αρνητικές, σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς, συνέπειές του, κυρίως γι’ αυτούς που από το τιμόνι βγάζουν τα προς το ζην.(
Πολιτεία/Β.Χ.)

ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: