Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

«Όχι» στο made in Βρυξέλλες και Δ.Ν.T ασφαλιστικό νομοσχέδιο

PAME_1
Με ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των τριών εργαζομένων της τράπεζας Μαρφίν που βρήκαν τραγικό θάνατο στις 5 Μαΐου, ξεκίνησε η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο... Κατερίνης.
PAME_2Από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης και μιλώντας ενώπιον λιγοστού ακροατηρίου, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, ζήτησε τη απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνει εξοντωτικά τις συντάξεις και τις μετατρέπει σε βοηθήματα και οδηγεί τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων:
PAME_3«Εμείς οι εργαζόμενοι, που συμμετέχουμε σήμερα Πέμπτη 20 Μάη 2010 στην απεργιακή συγκέντρωση στο  Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την  πρωτόγνωρη επίθεση  που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία στα βασικά και θεμελιώδη ασφαλιστικά εργασιακά και οικονομικά μας δικαιώματά. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ανατροπές-σοκ που περιλαμβάνονται στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Είναι ένα νομοσχέδιο made in Βρυξέλλες και Δ.Ν.T, που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, που χτυπάει σκληρά τον δημόσιο χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος και το μετατρέπει από κοινωνικό, διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας, ώστε να μην επιτρέψουμε να περάσουν και να εφαρμοσθούν αυτά τα αντιασφαλιστικά, αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα».

Συγκέντρωση και πορεία από το ΠΑΜΕ

PAME_4Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης οργάνωσε η Τοπικής Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ.
Οι συγκεντρωμένοι απεργοί του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν αμέσως μετά πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης. Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης, του Δ.Ν.Τ και του κεφαλαίου, έστειλαν βροντερό μήνυμα εναντίωσης στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα, ζητώντας παλλαϊκό «ξεσηκωμό για να μην πτωχεύσει ο λαός», όπως έγραφε ένα από το πανό τους.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: