Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ


Δελτίο Τύπου

Έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

«Βγες από την καθημερινότητα
Μπες στη θέση ενός εθελοντή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
»

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σας καλούν να ζήσετε την εμπειρία μιας αποστολής μπαίνοντας στη θέση ενός εθελοντή από την Τετάρτη 26 έως την Κυριακή 30 Μαΐου στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας Κατερίνης.

Ένας κινητός...
προσφυγικός καταυλισμός φτάνει στο κέντρο της πόλης καλώντας σας να ζήσετε για λίγα λεπτά ως γιατρός, τεχνικός ή νοσηλευτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και να γνωρίσετε τα διλήμματα, τις προκλήσεις και την ικανοποίηση μιας αποστολής.

«Μόλις έχετε περάσει τα σύνορα. Βρίσκεστε σε μια χώρα που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Ολόκληρες οικογένειες τρέπονται σε φυγή από τα χωριά τους για να γλιτώσουν απ’ τις μάχες. Την τελευταία εβδομάδα περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε μια απομονωμένη περιοχή που δεν έχει καμιά απολύτως υποδομή. Στον καταυλισμό ακούγεται ότι χιλιάδες ακόμα άνθρωποι είναι στο δρόμο και καταφθάνουν. Άλλοι είναι απόλυτα εξουθενωμένοι, άλλοι άρρωστοι. Όλοι έχουν κάτι κοινό: δεν τους έχει απομείνει τίποτα πια. Εδώ αρχίζει η δική σας αποστολή. Από εσάς εξαρτάται η επιβίωσή τους!»

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν καθημερινά χιλιάδες εθελοντές των αποστολών μας στα διάφορα σημεία του κόσμου και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Ο επισκέπτης ζει για λίγα λεπτά την καθημερινότητα ενός γιατρού, νοσηλευτή ή τεχνικού μέσω τη ηχητικής αφήγησης που επιλέγει να ακούσει κατά τη διάρκεια της περιήγησης του μέσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου αναπαρίσταται συνολικά μια αποστολή. Πώς είναι η μέρα ενός γιατρού αποστολών; Τι κάνει ένας τεχνικός; Πώς βοηθά ένας νοσηλευτής; Ο επισκέπτης μπαίνοντας στην έκθεση, μια μεγάλη κινητή μονάδα, περιηγείται σε πέντε θεματικούς χώρους, όπου αναπαρίσταται η προσομοίωση ενός προσφυγικού καταυλισμού, ενός ιατρείου, ενός κέντρου καταπολέμησης του υποσιτισμού, ενός κέντρου άντλησης και εξυγίανσης νερού, καθώς και μιας μονάδας θεραπείας χολέρας. Όλες εικόνες καθημερινότητας από τις αποστολές των ΓΧΣ. Μέσα σε λίγα λεπτά ο επισκέπτης ζει μέσα από ήχο και εικόνα την πραγματικότητα του πεδίου δράσης, τις προκλήσεις και τις συγκινήσεις των εθελοντών.

Στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, βραβευμένες φωτογραφίες από το διεθνές πρακτορείο Magnum Photos, θα σας ταξιδέψουν στις αποστολές της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση ταξιδεύει σε εννέα πόλεις:


Μυτιλήνη 14-18/4– Κομοτηνή 21-25/4– Ξάνθη 28/4-1/5–Καβάλα 5-9/5–Θεσσαλονίκη 12-21/5 –Κατερίνη 26-30/5- Λάρισα 2-6/6-Τρίκαλα 9-13/6- Αθήνα 16-22/6




 Ελάτε όλοι να ζήσετε μια εμπειρία χωρίς σύνορα
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης
10:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Χορηγός Επικοινωνίας


Χορηγός Επικοινωνίας
Mega Channel

Με την υποστήριξη
DHL FREIGHT
ANEK LINES

Υπό την αιγίδα
Δήμου Κατερίνης
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της έκθεσηςwww.msf.gr/seapostoli
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό
http://www.msf-media.gr/press/photos/MSF-ADU2010-presspics.zip


Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις:

Μαρία Πασχούλα, Υπεύθυνη Τύπου ΓΧΣ
210 5 200 500 (εσωτ.109), κιν. 693 66 99 142

Για πληροφορίες λειτουργίας της έκθεσης:
Βασίλης Τάκος, Υπεύθυνος Έκθεσης
κιν. 693 66 99 018

 ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: