Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Γιάννης Αμοιρίδης: Να καταβάλλει ο ΕΛΓΑ το 50% άμεσα …

AMOIRIDHS… μέχρι να ολοκληρωθεί η καταγραφή του συνόλου της ζημιάς
Την άμεση καταβολή του 50% της εκτιμώμενης ζημιάς στις καλλιέργειες της Πιερίας από την πρόσφατη ανεμοθύελλα, ώστε να ανταποκριθούν οι παραγωγοί σε τρέχουσες υποχρεώσεις τους μέχρι να ολοκληρωθεί...

η καταγραφή του συνόλου της ζημιάς, προτείνει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής παραθέτει την εικόνα της καταστροφής σε καλλιέργειες των πρώιμων κερασιών του Λόφου, της Ράχης και του Κολινδρού και σε καλλιέργειες ακτινιδίων και σε επιτραπέζια αμπέλια, που βρίσκονται στην περίοδο της ανθοφορίας, στην περιοχή του Δήμου Δίου.
Επισημαίνει επίσης ότι στην περιοχή της Ράχης λειτουργούν πρότυπα διαλογητήρια-συσκευαστήρια κερασιών από Συνεταιρισμούς Κερασοπαραγωγών της περιοχής, τα οποία απασχολούν την περίοδο της συγκομιδής δεκάδες εργαζομένους.
«Επειδή η καταστροφή είναι ολοκληρωτική και είναι ορατός ο κίνδυνος το εισόδημα των παραγωγών να συρρικνωθεί σε πρωτοφανή επίπεδα λόγω απώλειας της σοδειάς τους, την ώρα που υποχρεώσεις τους προς τρίτους παραμένουν», υπογραμμίζει, «ερωτάται η Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να στηρίξει το εισόδημα των παραγωγών και κατ’ επέκταση τις δυναμικές καλλιέργειες του νομού Πιερίας οι οποίες καταστράφηκαν», καθώς και αν «εξετάζει το ενδεχόμενο να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ άμεσα τουλάχιστον το 50% της εκτιμώμενης ζημιάς, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να ανταποκριθούν σε τρέχουσες υποχρεώσεις τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η καταγραφή του συνόλου της ζημιάς».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: