Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Απεργιακό έμφραγμα - Χωρίς Δημόσιο, ΔΕΚΟ, συγκοινωνίες, δήμους, νομαρχίες σήμερα η χώρα

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά των οικονομικών μέτρων και των ανατροπών στο Ασφαλιστικό. Σε εξέλιξη βρίσκεται η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε στις 11 το πρωί στο.. Πεδίον του Αρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί από τις 10 το πρωί στην Πλατεία Ομονοίας το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ).

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά. Ακόμη στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς συγκοινωνίες θα μείνει σήμερα η πρωτεύουσα, καθώς δεν θα κινηθεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς, πλην του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ. Χειρόφρενο για όλο το 24ωρο τραβούν λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τρόλεϊ, ενώ δεν πρόκειται να βγουν από τα αμαξοστάσια το μετρό και ο προαστιακός. Στάση εργασίας θα γίνει στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και στο τραμ, τα οποία θα εκτελέσουν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Κανένα δρομολόγιο ΟΣΕ
Σε 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, εκτός εκείνων των λεγόμενων «κοινωνικών αναγκών». Η απεργία επηρεάζει και τα αυριανά δρομολόγια του Οργανισμού, γι΄ αυτό καλό θα είναι το κοινό να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ. Επίσης δεμένα μένουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών.

Κανονικά (με εξαίρεση τις πτήσεις για τα μικρά νησιά) θα εκτελεστούν οι πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απεργία. Πάντως, στην ακύρωση 15 σημερινών πτήσεων από και προς αεροδρόμια της νησιωτικής Ελλάδας που θεωρούνται «άγονα» προχωρά η Οlympic Αir λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν για σήμερα οι τηλεπικοινωνιακοί υπάλληλοι, οι οποίοι εκτελούν καθήκοντα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας σε μικρά αεροδρόμια. Οι πτήσεις που ακυρώνονται είναι από και προς τα αεροδρόμια της Πάρου, της Νάξου, της Αστυπάλαιας, της Καλύμνου, της Σύρου, της Μήλου, της Καρπάθου, της Ρόδου, της Λέρου, της Κάσου και της Σητείας. Οι επιβάτες που θέλουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 801 801 0101 (από σταθερό) και 210-3550.500 (από κινητό).

146.647 νέοι άνεργοι
Στο μεταξύ, κατά 146.647 άτομα σε διάστημα ενός έτους αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ! Και τα νέα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν ότι η ανεργία λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον περασμένο Απρίλιο ανήλθαν στους 711.669, έναντι 565.022 που ήταν τον Απρίλιο του 2009. Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για το μέλλον, αφού λιτότητα και ανεργία πηγαίνουν μαζί, εξηγούν οι ειδικοί και προειδοποιούν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. Πρόβλεψη-σοκ για 850.000 ανέργους εντός του 2010 διατυπώνει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ
καθώς οι ελεγκτές δεν συμμετέχουν στην απεργία, αλλά ματαιώνονται όσες ήταν να γίνουν προς τα νησιά

Νέες απεργίες από ΟΤΟΕ, ΠΝΟ, ΔΕΗ

Οι εκπρόσωποι των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων δηλώνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή (αρχές Ιουνίου). Ηδη αποφάσεις για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων πήρε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, ως απάντηση- όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- στα οικονομικά μέτρα και στην ασφαλιστική επίθεση που ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο και δίνει χαριστική βολή στο σύστημα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Νέα απεργία για τις 30 Μαΐου έχει προγραμματίσει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό και στην πλήρη άρση του καμποτάζ, ενώ σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από την Τρίτη (25/5) η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: