Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Επίθεση φιλίας και… επιβίωσης

BASIKO
Στην αντεπίθεση περνάει η Πιερία, σε παραδοσιακές τουριστικές αγορές, για να αποδείξει ότι αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό, προσφέροντας... ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες, κόντρα στην επίθεση «δυσφήμισης» της χώρας μας

«Επίθεση φιλίας» για να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς το νομό μας, αποφάσισαν να εξαπολύσουν από κοινού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, αφού τα μηνύματα που έρχονται από τις παραδοσιακές αγορές τουριστών του νομού μας, είναι άκρως ανησυχητικά.

Η εικόνα της Ελλάδας, όπως παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού δεν είναι καθόλου καλή, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το πρωί ο νομάρχης Πιερίας, έχοντας στο πλευρό του, φορείς του τουρισμού.
Ο κ. Παπαστεργίου, διευκρίνισε ότι αποκόμισε αυτήν την εντύπωση, ύστερα και από επαφές που είχε με παράγοντες του ΕΟΤ οι οποίοι προωθούν τον Ελληνικό τουρισμό σε χώρες από τις οποίες η Πιερία υποδέχεται παραδοσιακά την πλειοψηφία των επισκεπτών της το καλοκαίρι. Ο νομάρχης πρόσθεσε ότι επιβάλλεται να δράσει και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στο μέτρο των δυνατοτήτων της, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια αφού θίγεται άμεσε και η ίδια.
Όπως ειπώθηκε, τα τελευταία γεγονότα στην Αθήνα, όπου έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων τρείς εργαζόμενοι σε τράπεζα, καθώς και η βομβιστική ενέργεια στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, έχουν γίνει «σημαία» στον αγώνα δυσφήμισης της χώρας μας στο εξωτερικό και όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου, τα μηνύματα που του μετέφεραν παράγοντες του ΕΟΤ, είναι πολύ χειρότερα από εκείνα που του είχαν μεταφέρει οι τουριστικοί πράκτορες της Πιερίας.
«Παρουσιάζουν ολόκληρη τη χώρα ως πεδίο έκρηξης βομβών, ανέφερε  ο νομάρχης, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος σε επαφή που είχε με την πρεσβεία μας στη Ρουμανία διαπίστωσε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.
Τουριστικοί φορείς και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, φέρονται αποφασισμένοι να αγωνιστούν για ελαχιστοποίηση της «ζημιάς» και ήδη έχουν προγραμματίσει μια σειρά πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση. Σε πρώτη φάση, έχουν αποφασίσει την φιλοξενία δημοσιογράφων από μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας, αλλά και επισκέψεις αντιπροσωπείας του νομού μας στις αντίστοιχες περιοχές, ώστε να παρουσιαστεί η πραγματική κατάσταση που επικρατεί της Πιερίας και να τονιστεί ότι συνεχίζει ο νομός μας να είναι ένας ασφαλής προορισμός, που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όσους αποφασίσουν να τον επισκεφτούν.
«Αντιμέτωπη με μια εκστρατεία δυσφήμισης βρίσκεται η χώρα μας» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πιερίας, τονίζοντας ότι αυτή η εκστρατεία έρχεται να προσθέσει επιπλέον ζημιά για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ύστερα από το πολύμηνο κλείσιμο των Τεμπών, το οποίο επίσης χαρακτήρισε ως μια μεγάλη δυσφήμιση για τη χώρα μας. Ο κ. Μπούρος, συμφώνησε με τις δράσεις που αναλαμβάνουν οι τουριστικοί φορείς και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, σημειώνοντας όμως ότι δεν φτάνουν αυτές από μόνες τους. «Πρέπει να υπάρξει συντονισμένη δράση από την Κυβέρνηση, με όποια μέσα διαθέτει», είπε ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ, υπογραμμίζοντας ότι «αν βουλιάξει τουριστικά το καράβι που λέγεται Ελλάδα, είναι λογικό να βουλιάξει και η Πιερία».
Ο κ. Πανταλόνας, ως πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων του νομού, υποστήριξε ότι η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη εκστρατεία δυσφήμισης, αφήνοντας αιχμές ότι μπορεί να αυτή να χρηματοδοτείται ακόμα και από ανταγωνίστριες χώρες.
«Η αρνητική εξέλιξη για το τουριστικό ρεύμα προς την Πιερία διαφαίνεται στις κρατήσεις και τα συμβόλαια, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί κανένα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Νομού Πιερίας. Παρόλα αυτά, ο κ. Βεϊδαμενίδης, υποστήριξε ότι δεν είναι αργά να γίνουν όλες οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, αφού πλέον η πλειοψηφία των τουριστών προς την Ελλάδα, την επιλέγουν ως προορισμό λίγο πριν τις διακοπές τους. Ο κ. Βεϊδαμενίδης, συμπλήρωσε ότι στις προθέσεις της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας είναι, να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού.
Ευθύνες στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών επέρριψε ο αντιπρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Ηλιάδης. Ο κ. Ηλιάδης κατηγόρησε τα Πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης, ότι παρουσιάζουν εικόνες από γεγονότα λες και συμβαίνουν σε καθημερινή βάση, κάτι που από ό,τι φαίνεται το εκμεταλλεύονται εναντίον της χώρας μας οι ανταγωνιστές της.
Ο κ. Ηλιάδης τόνισε ότι παράλληλα θα πρέπει να δοθεί έμφαση και στη διαφημιστική προβολή του νομού μας σε όμορους νομούς, ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εισροή επισκεπτών από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Πιερία παρέχει και φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες.(
Πολιτεία/ Βαγγέλης Ζαμαντζάς )

Δεν υπάρχουν σχόλια: