Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ του Αγγελου Αγγελίδη ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨


                                                                                                                                            ΑΙΓΙΝΙΟ  ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΛΛΗΛΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΛΕΥΚΟΣ  7,5x11,5εκ.  25 ΤΕΜΑΧΙΑ PAPERLESS30-04-2010
Κύριε  Βουλευτά
Μεγάλο, δισεπίλυτο και αναπόφευκτα  διχαστικό  φαίνεται το πρόβλημα που προέκυψε με την συνένωση  των Δήμων στα Βόρεια του Νομού μας.
Πρέπει να προλαβαίνουμε παρά να θεραπεύουμε.  Θεωρώ ότι τώρα με μια κατάλληλη και συγχρόνως αποφασιστική παρέμβαση στο θέμα, θα μπορέσετε  να δώσετε  ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΥΣΗ  τόσο για την ηρεμία των τοπικών  κοινωνιών όσο και για τη θεμελίωση της ουσίας ..του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Η διαβούλευση των τοπικών κοινωνιών είναι έκφραση της  Δημοκρατίας.  Στις περισσότερες όμως φορές  βρίσκονται οι ¨γνωστοί άγνωστοι¨  που έντεχνα καπελώνουν και χειραγωγούν για το δικό τους συμφέρον ακόμη και  την  ελεύθερη βούληση ή τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Πιστεύω πως έχετε και τώρα, όπως και στη περίπτωση των ΔΙΟΔΙΩΝ,  τη δύναμη να δρομολογήσετε λύση  ΛΟΓΙΚΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ,  ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ.
Αν ο νέος Δήμος  (Πύδνας, Μεθώνης , Αιγινίου, Κολυνδρού)  προταθεί  με  το  ουδέτερο  όνομα   ΔΗΜΟΣ  ΒΟΡΕΙΑΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ   με έδρα  το ΑΙΓΙΝΙΟ, 
νομίζω πως θα γίνει αποδεκτό ισοδύναμα από όλες τις ενδιαφερόμε-νες πλευρές, διότι συνοπτικά συντρέχουν οι εξής λόγοι:
1.    Oλοι αυτοί οι Δήμοι είναι πραγματικά  Δήμοι της Βόρειας Πιερίας.
2.    Δεν ευνοείται κανένας ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ και συνεπώς και κανένας δεν αδικείται. 
3.    Αποφεύγεται η εκμετάλλευση της ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ (εξ΄ άλλου ποιός τόπος στην Ελ-λάδα και στη Πιερία δεν κρύβει τη δικιά του Ιστορία. Παρεπιπτόντως δε να ανα-φέρω ότι το πατρικό μου σπίτι στο Αιγίνιο είναι χτισμένο πάνω σε δαιδαλώδεις Χριστιανικές Κατακόμβες και Στοές γύρω από την Ιστορική Εκκλησία των ¨Αποστό-λων Πέτρου και Παύλου¨).
4.    Η περιοχή Αιγινίου είναι Κομβικότατο Σημείο τόσο Χωροταξικά όσο και Συγκοι-νωνιακά, χωρίς ποτέ να αντιμετώπισε πρόβλημα συγκοινωνιακού αποκλεισμού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
5.    Η περιοχή Αιγινίου είναι Σημείο Ραγδαίας Οικονομικής Ανάπτυξης, που σήμερα αντί να την προλαβαίνουμε, μας ξεπερνάει χαρακτηριστικά με την εγκατάσταση σπουδαίων Βιομηχανιών.
6.    Ο Αριθμός των Πραγματικά Μόνιμων Κατοίκων στο Αιγίνιο είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των Εθνικών Απογραφών, σε σχέση με άλλες περι-οχές όπου συμβαίνει εντελώς το αντίθετο (στοιχεία που καταμαρτυρούν και τα δεδομένα της Ενεργειακής Κατανάλωσης από Υγρά Καύσιμα ή ΔΕΗ,  τα δεδομένα Καταναλωτικών Αγαθών από Εμπορικά Καταστήματα και SUPER MARKETS, τα  δεδομένα  των Δημοσίων ή Ιδιωτικών Σχολείων που λειτουργούν κλπ).
7.    Από το 1926 μέχρι σήμερα ασταμάτητα και κάθε χρόνο βελτιούμενη λειτουργεί η δεκαήμερη Ετήσια Εμποροπανήγυρη ΑΙΓΙΝΙΟΥ που χαρακτηρίζεται σαν ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Εμπορο-πανήγυρη που έγινε πλέον Κοινωνικός θεσμός και αριθμεί κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Αποτελεί δε και την καλύτερη απόδειξη για την Κουλτούρα της Πολιτι-στικής Λαϊκής Παράδοσης.      

                                                                                                                                               με τιμή
                                                                                                            Αγγελος  Αγγελίδης
                                                                                                                    (τ ΔΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ)


ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: