Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 3 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
BOYLEYTES_PROTOMAGIA
Μπράβο στους κυβερνητικούς βουλευτές! Χρειαζόταν περίσσιο θάρρος για να παραβρεθούν στο εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, για να τ’ ακούσουν (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) απ’ όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις.
«Σ’ αυτό το ιδιαίτερα αρνητικό ...οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον θα πρέπει να διατηρηθεί, με σύνεση και υπευθυνότητα, μια ισόρροπη ρεαλιστική σχέση εργοδοτών και εργαζομένων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να διαμορφωθεί το πλαίσιο για ένα ασφαλέστερο και καλύτερο μέλλον», ανέφερε στο Πρωτομαγιάτικο μήνυμά του ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου.

«Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς είναι ξεχωριστό αφού οι εργαζόμενοι βιώνουν την μεγάλη οικονομική κρίση με κοινωνικές προεκτάσεις, την πρώτη κρίση του 21ου αιώνα. Όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την ατολμία και την αναβλητικότητα της προηγούμενης Κυβέρνησης», αναφέρει στο δικό της μήνυμα η βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου

Πολύ προσεγμένες και ιδεολογικά αποφορτισμένες τις βρίσκω τις διατυπώσεις.


STEFANI
Σαράντα στεφάνια με κόκκινα γαρύφαλλα για την Κόκκινη Εργατική Πρωτομαγιά, μετρήσαμε στο Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Ανάμεσά τους κι ένα που ξεχώριζε σαν τη μύγα μεσ’ στο γάλα. Ήταν το άσπρο στεφάνι της ΝΟΔΕ Ν.Δ Πιερίας.


PAME
Σε μάχη συνθημάτων εξελίχθηκε η στιγμή που οι δυο πορείες της Εργατικής Πρωτομαγιάς (του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ΠΑΜΕ) διασταυρώθηκαν στη συμβολή των οδών Ειρήνης και Τερζοπούλου.
Οι ΣΥΡΙΖιώτες φώναζαν ενωτικά συνθήματα για την αριστερά, αλλά οι ΠΑΜίτες τους απέκρουσαν σθεναρά.


MOSXOXORI
Το Μοσχοχώρι αποφάσισε:  Όχι στον ορεινό Δήμο!

Λαϊκή συνέλευση με θέμα την πρόταση του Σχεδίου «Καλλικράτης», που προβλέπει ορεινό δήμο για την περιοχή τους, πραγματοποίησαν χθες οι κάτοικοι του Μοσχοχωρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 120 κάτοικοι του χωριού, με ομόφωνη ονομαστική ψηφοφορία, δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να δημιουργηθεί ορεινός δήμος Πιερίων (με τους σημερινούς Δήμους Πέτρας και Πιερίων) με έδρα την Κ. Μηλιά, και πως το συμφέρον του Μοσχοχωρίου, αλλά και του δήμου Πέτρας είναι να συνενωθεί με το δήμο Κατερίνης.


Τελικά μας καταμπέρδεψε ο Ραγκούσης με τις έδρες των νέων δήμων.
Και δε λέω για τον Κολινδρό. Για το Λιτόχωρο λέω.
Διότι, αν στόχος του «Καλλικράτη» είναι να εξοικονομήσουμε πόρους γιατί να μη μείνει η έδρα στη Κονταριώτισσα που ‘χει νέο, μεγάλο, ευάερο και ευήλιο Δημαρχείο; Διότι το Λιτόχωρο δεν έχει Δημαρχείο και θα θέλει λεφτά για να χτίσει.
Εντάξει, μια απορία εξέφρασα, μη αρχίσετε τις επιθέσεις.


Δύο τσιμεντάδικα και δύο γαλατάδικα είναι, λένε, όλη κι όλη η ελληνική βιομηχανία και το 70% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από την κατανάλωση.
Να δω τι σκατά ΑΕΠ θα παρουσιάσουμε με το νέο πακέτο μέτρων, που ούτε δεύτερη αλλαξιά σώβρακα δεν θα ‘χουμε να αγοράσουμε.
Εκτός κι αν μας πουλήσουν μισοτιμής τα πουκάμισα που (κατά πως είπε ο Παπακωνσταντίνου) θα χάσουν οι κερδοσκόποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: