Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Αμεσες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ζητά ο Σπ.Καπράλος - Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων

ΔΕΥΤΕΡΑ 3-5-2010
Την ανάγκη να γίνουν άμεσα εκτεταμένες διαρθρωτικές παρεμβάσεις με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και των επιχειρήσεων τόνισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της ...ομιλίας του στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).Οι παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες αναγκαστικά θα είναι επώδυνες, όπως επώδυνη είναι κάθε παρέμβαση που μεταβάλει το status quo επί τα χείρω, θα πρέπει να ξεκινήσουν με το ασφαλιστικό και την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και να συνεχίσουν με αποκρατικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, δραστική μείωση του δημοσίου τομέα, κλείσιμο ανενεργών ή ζημιογόνων κρατικών επιχειρήσεων και οργανισμών, μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην κοινωνική πρόνοια, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και με την ταυτόχρονη επένδυση στην ψηφιακή τεχνολογία, επεσήμανε ο κ. Καπράλος.
Παράλληλα, πρόσθεσε ο κ. Καπράλος, θα πρέπει να γίνουν άμεσες τομές για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα.
Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία, με την άμεση και χωρίς χρονοτριβή δημοπράτηση των μεγάλων κατασκευαστικών έργων, τα οποία μπορούν να δοθούν με παραχωρήσεις λειτουργίας, με τη δημιουργία στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης σε τομείς που είναι ευαίσθητοι για την οικονομία μας, όπως τουρισμός, ναυτιλία, υγεία, εκπαίδευση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γεωργία, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στον συνεχώς εντεινόμενο διεθνή ανταγωνισμό, αλλά και για να ξεπεράσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που θα προκύψει από την ύφεση μετά την προσφυγή στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, υπογράμμισε ο κ. Καπράλος.
Επίσης ο κ. Καπράλος ανέφερε ότι την τελευταία πενταετία οι επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας άντλησαν κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τέλος, ο κ. Καπράλος επεσήμανε το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα, την εβδομάδα των ακραίων κλυδωνισμών, το ΧΑ πέρασε επιτυχώς τον έλεγχο του οίκου FTSE, γεγονός που επιτρέπει σε θεσμικά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού να συνεχίζουν να επενδύουν στη χώρα μας.(ΝΕΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: