Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010
Περιμέναμε πως και πως το σχέδιο του Καλλικράτη. Και τώρα που το έχουμε…αλυχτήσαμε.
 Επί δυο μέρες οι 13 δήμαρχοι λένε και ξαναλένε τον πόνο και τα.... αιτήματά τους. Επαναλαμβάνουν επιχειρήματα και προσπαθούν να διεκδικήσουν το καλύτερο για τις περιοχές τους.

Και τώρα; Ο λόγος στις τοπικές κοινωνίες. Μέγα θέμα προέκυψε από τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες.
Άλλοτε δέχονται τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων, βλέπε περίπτωση Ελαφίνας, άλλοτε όχι, βλέπε Πέτρα, όπου ενώ συμφωνούν τα τοπικά συμβούλια, ορισμένοι επιμένουν ότι δεν έχουν εκφραστεί οι τοπικές κοινωνίες.
Δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Δεν θα πρέπει να επαναλαμβάνομαι αλλά πρόκειται για δείγμα πολιτικής οξυδέρκειας. Ο λόγος για το λόγο του δημάρχου Δίου Γρ.Παπαχρήστου που απευθυνόμενος σε όλους ανεξαίρετα και κύρια στους βουλευτές, τόνισε: «Πίστευα ότι για την αυτονομία του δήμου Δίου δεν θα χρειαζόταν οι πολίτες και εγώ του δήμου Δίου να αγωνιστούμε. Πίστευα ότι θα αγωνιζόταν μαζί μας όλη η Πιερία».

Κι εγώ την ίδια αίσθηση έχω αλλά …

Οι μόνοι που στηρίζουν την αυτονομία του δήμου Δίου είναι οι βουλευτές Μ.Μίχου και Κ.Κουκοδήμος. Δεν διαφωνεί ο Παπαγεωργίου αλλά θέλει τρεις δήμους.

Διαφωνία πέφτει και για την έδρα του δήμου Αιγινίου. Όλοι συμφώνησαν ότι επρόκειτο για …λάθος του υπουργείου, που δεν συνυπολόγισε πολλές παραμέτρους πριν ορίσει έδρα τον Κολινδρό. Όχι ότι ο Κολινδρός δεν έχει επιχειρήματα αλλά…

Εγείρει θέμα έδρας πλέον και ο δήμαρχος Μεθώνης Κ.Αβραμίδης. Ποιος είπε ότι το Αιγίνιο είναι στο κέντρο του νέου δήμου; είπε χαρακτηριστικά. Ο Μακρύγιαλος είναι.

Τα πυρά του Παπαδημητρίου δέχθηκε ο Χιονίδης. Δεν σας νοιάζει εσάς εδώ στην Κατερίνη για την Πέτρα και την ανάπτυξη της περιοχής. Εσάς τα ποσοστά σας ενδιαφέρουν.
Κάγκελο όλοι. Εδώ που τα λέμε ρε Μάκη, κι εσύ να ήσουν στη θέση του….

Πολύ μεγάλος αριθμός κατοίκων του Αιγινίου συνόδευσαν το δήμαρχο Βασίλη Κοντό στη σύσκεψη, προκειμένου να διεκδικήσουν την έδρα. Δεν χρειάστηκε, αφού σχεδόν όλοι υπερασπίστηκαν πως η έδρα έπρεπε να είναι στο Αιγίνιο.

Κορινός, Παραλία, Ελαφίνα, Αν.Ολυμπος και Λιτόχωρο…δεν έχουν σοβαρά προβλήματα σχετικά με τον Καλλικράτη ως φαίνεται.
Χαίρομαι που τα μέτωπα δεν είναι παντού ανοικτά.

Μέχρι τις 15 Μαΐου αναμένεται η ψήφιση του Καλλικράτη. Άντε να δούμε τι θα δούμε. Την επόμενη Κυριακή τα δημοτικά διαμερίσματα θα έχουν την τιμητική τους. Ανακοινώθηκαν λαϊκές συνελεύσεις ήδη σε δήμο Μεθώνης και Πιερίων.

Πάμε τώρα και στην ονοματολογία και τις τελευταίες πληροφορίες, διότι επισκιάστηκαν από το χωροταξικό του Καλλικράτη.

Κανένα απολύτως κώλυμα υποψηφιότητας δεν έχει ο Κώστας Δημητριάδης σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Αναφέραμε την πληροφορία ότι μάλλον αντιμετωπίζει ασυμβίβαστο σε προηγούμενο φύλλο και όπως ο ίδιος μας διαβεβαιώνει, αυτές οι πληροφορίες διοχετεύονται από τους «αντιπάλους» που …μάλλον ενοχλούνται για να μην πω (εγώ το λέω αυτό), φοβούνται ενδεχόμενη κάθοδό του.

Καλή μας ημέρα και σήμερα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αριστερά είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό φωτορεπορτάζ από τα γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό» που χθες έγιναν στο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Δίου τον Άγιο Σπυρίδωνα.
Καλό μήνα είπα;;;(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: