Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Στον εισαγγελέα παράγοντες ποδοσφαίρου για ξέπλυμα χρήματος

Τετάρτη, 12 Μαΐου 10 
Στα χέρια του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή και ακολούθως στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα βρεθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, έκθεση της Τραπέζας της Ελλάδος, η οποία περιλαμβάνει 968 φυσικά πρόσωπα (εκ των οποίων αρκετοί είναι αθλητικοί παράγοντες) που έχουν καταθέσει ...ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ σε τράπεζα της Μαλαισίας.
Η εν λόγω έκθεση δεν αφορά κάποιο καινούργιο στοιχείο που έρχεται τώρα στο φως της δημοσιότητας, αλλά είναι μια παλιά υπόθεση η οποία ήρθε και πάλι στην επιφάνεια στην εκπομπή «Δίκη» του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky το βράδυ της Δευτέρας. Η έρευνα της Τραπέζας της Ελλάδος που οδήγησε πριν από αρκετό καιρό στη σύνταξη της προαναφερόμενης έκθεσης, δεν αφορά πιθανό στήσιμο αγώνων, αλλά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που φέρεται να έχει τελεστεί το διάστημα από το 2005 έως το 2008.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν, η προέλευση των χρημάτων που έφευγαν από την Ελλάδα προς τη Μαλαισία, προέρχεται σε μεγάλο βαθμό και από το στοίχημα. Για παράδειγμα, φαίνεται να υπάρχει πρόεδρος ομάδας Β’ Εθνικής, ο οποίος το 2008 έπαιξε 1 εκατ. ευρώ στην ήττα της ομάδας του! Τα κέρδη του ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ! Επίσης, γιος μεγαλοπαράγοντα, στοιχημάτισε 1,6 εκατ. ευρώ, επίσης σε ήττα της ομάδας του… πατέρα του. Τα κέρδη του άγγιξαν τα 7 εκατ. ευρώ! Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής έχει αντιδράσει άμεσα, ζητώντας να πάρει στα χέρια του την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος. Σκοπός του, είναι να τη στείλει τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να διερευνηθεί αν η υπόθεση αυτή μπορεί να συσχετιστεί με την υπόθεση των 27 ύποπτων αγώνων που απέστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ σε μορφή φακέλων, οι οποίοι –ως γνωστόν- βρίσκονται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.
Ο εισαγγελέας από την πλευρά του, καλείται να διερευνήσει αν πέραν από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προκύπτουν στοιχεία και για τέλεση αδικημάτων περί παράνομου στοιχηματισμού και στησίματος αγώνα. (http://www.sofokleousin.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: