Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 12 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

ASTIKA
1000 ευρώ τη μέρα (365.000 ευρώ το χρόνο) πληρώνει ο χουβαρντάς ο δήμος Κατερίνης στο... αστικό ΚΤΕΛ.
Και γιατί δεν αγοράζει μερικά λεωφορεία (δημοτικά) να μας μείνουν κιόλας, να μετακινούμαστε και τζάμπα (μαθητές και αποδέλοιποι) και να γλυτώσουμε κι από μερικά Ι.Χ στο κέντρο της πόλης;


Για πικ νικ, περίπατο και ποδηλασία μας προσκαλεί η δημοτική παράταξη «Αιγίνιο-Ανάπτυξη-Δημοκρατία», το μεσημέρι της Κυριακής, 15 Μαΐου, στον Άη Νικόλα, (δυτικά του Κέντρου Υγείας μεταξύ Αιγινίου-Κολινδρού).
Όσοι πιστοί (της φύσης και της παρέας) προστρέξετε.


SKITSO
Με ερωτήσεις του που απευθύνονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Συμβούλιο της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής κατηγορεί τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ότι «παρέδωσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες στα χέρια του ΔΝΤ, ενώ θα μπορούσαν, με βάση το άρθρο 122 παρ. 2, έγκαιρα να υιοθετήσουν (όπως και ο ίδιος είχε έγκαιρα ζητήσει) τα μέτρα της Συνθήκης που έλαβαν προχτές (παραπροχτές) οι Ευρωπαίοι ηγέτες».
Τι λέει το άρθρο 122, παράγραφος 2 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ότι «όταν ένα κράτος-μέλος αντιμετωπίζει δυσκολίες ή διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες, οφειλόμενες σε φυσικές καταστροφές ή έκτακτες περιστάσεις που εκφεύγουν από τον έλεγχό του, το Συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει να του χορηγήσει, υπό ορισμένους όρους, χρηματοδοτική ενίσχυση της Ένωσης».
Κι εμείς τις πληρούσαμε, γαμώτο, και τις δυο προϋποθέσεις. Διότι τι άλλο εκτός από φυσική καταστροφή μπορεί να είναι ένας πρωθυπουργός που επιμένει ότι έχει τον έλεγχο (μόνο πολιτική στήριξη ήθελε, τρομάρα του!), όταν όλα γύρω του καταρρέουν!


DENTRO
«Στο πλαίσιο των εργασιών ανακατασκευής πεζοδρομίων, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, κυβόλιθους κ.λπ., ξεκίνησε χθες-στην οδό Σβορώνου-η διαδικασία μεταφύτευσης 7 συνολικά δέντρων σε γλάστρες, που θα μεταφερθούν άμεσα για φροντίδα και συντήρηση στο φυτώριο του δήμου Κατερίνης», αναφέρει δελτίο τύπου που λάβαμε χθες από τον δήμο Κατερίνης.
Συγγνώμη, έχει ακόμα φυτώριο ο δήμος Κατερίνης; Απ’ ότι ενθυμούμεθα η σημερινή διοίκηση είχε πάρει απόφαση (παλιά) και το κατήργησε ως ασύμφορο.


ASFALISTIKO
Κυρίες και κύριοι, ιδού το ασφαλιστικό σας!
Κι όποιος αντέξει!


1
Κάλεσμα στο λαό της χώρας, για να πλημμυρίσει η Αθήνα στις 15 του Μάη, απευθύνουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ Παναγιώτης Σαββίδης.
Στόχος της συγκέντρωσης είναι να δοθεί η λαϊκή απάντηση στην κρίση. Κόντρα στους εκβιασμούς περί μονόδρομου των αντιλαϊκών μέτρων, κόντρα στις υποκριτικές επικλήσεις περί «εθνικής ομοψυχίας». Τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ανέφερε απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής και στους Πιεριείς.
«Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στον προπαγανδιστικό μηχανισμό που στήνουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας συνεταιρικά με τα αστικά ΜΜΕ των επιχειρηματικών ομίλων, για να τον τρομοκρατήσουν και να τον φοβίσουν», είπε ο κ. Σαββίδης, συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας επιμένουν να κινδυνολογούν ότι δήθεν οι κινητοποιήσεις επιδεινώνουν την κατάσταση, κοπτόμενοι δήθεν για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».
Όπως ανέφερε ο Γραμματέας λεωφορεία θα αναχωρήσουν και από το νομό μας, στις 2 ξημερώματα του Σαββάτου, από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης.


Δήμαρχοι σε… ρόλο «Σφίγγας»
Παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε, για το εάν θα είναι υποψήφιος στο νέο Δήμο Δίου ο Γρηγόρης Παπαχρήστος αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό. Ίδια τακτική και από τον δήμαρχο Λιτοχώρου, ο οποίος ομοίως δεν έχει επισήμως εκδηλώσει τις προθέσεις του.
Παρότι ο νέος δήμος Δίου έχει αποκτήσει πολλούς εν δυνάμει υποψηφίους δημάρχους κανείς από αυτούς δεν είναι εν ενεργεία.
Είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι, που αν στραβώσει ο διάολος το ποδάρι του και αποφασίσουν να εκτεθούν (με την κυριολεκτική έννοια του όρου) στα κοινά, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μπορούν να βρουν ανθρώπους να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιό τους


Στη συνέλευση των Βιομηχάνων εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν το κόμμα του στο να καταψηφίσει τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, ο Αντώνης Σαμαράς.
Προφανώς ο ΣΕΒ μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα τους λόγους, από ότι οι βουλευτές οι οποίοι ματαίως περίμεναν (όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες) να ακούσουν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την εναλλακτική πρόταση στα σκληρά μέτρα που νομοθέτησε η Κυβέρνηση…


«Μακεδονική προεδρία», κατά το μακεδονικός χαλβάς;


Σε κυνήγι σταυρών έχουν επιδοθεί οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΟΔΕ Πιερίας…
Φροντίζουν να το θυμίζουν (στους εναπομείναντες) Νεοδημοκράτες κάθε απόγευμα, με προσωπικά τηλεφωνήματα και παρακλήσεις για προσέλευσή τους.
Εκείνο που δεν λένε, είναι ποιος θα πληρώσει τα 5 ευρώ, καθότι είναι βέβαιον ότι πολλοί θα προτιμήσουν να τα φάνε πασατέμπο, παρά να τα διαθέσουν για να εκλέξουν πρόεδρο ΝΟΔΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: