Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μια κρίσιμη λεπτομέρεια που θα «δικάσει» σκάνδαλα

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2010
http://www.voria.gr/details.php?id=16712
Επεκτείνονται οι χρόνοι παραγραφής για τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε δικαστικές ιστορίες
Θεωρείται και είναι μέτρο το ...
οποίο θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισονομίας των ενοίκων της Βουλής με τους απλούς πολίτες. Και μπορεί να πέρασε στα «ψιλά» των εφημερίδων, όμως, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως όταν έλθει η ώρα να εφαρμοστεί στην πράξη, τότε θα αλλάξει πολλά στον τρόπο με τον οποίο απονέμεται η δικαιοσύνη στους βουλευτές και στους υπουργούς .

Ο λόγος αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην διεύρυνση του χρόνου παραγραφής για τις υποθέσεις όπου εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι υποθέσεις, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν και ήταν «καυτές», πέρασαν στο ...χρονοντούλαπο της ιστορίας, λόγω των τεχνικών καθυστερήσεων που παίχθηκαν και έτσι εξασφάλισαν την πολυπόθητη παραγραφή. Πλέον, ο στόχος αυτός καθίσταται τόσο δύσκολος, που σχεδόν θα ανήκει στη σφαίρα του ανέφικτου. Οι πληροφορίες της Voria.gr, αναφέρουν ότι οι προθεσμίες θα είναι τέτοιες, που ουσιαστικά θα απαλλάξουν τον πολιτικό βίο της χώρας από αυτή την χλεύη.

Έτσι, υποθέσεις όπως αυτή της Siemens, θα μπορεί να συνεχίσει να διερευνάται επί μακρόν χωρίς κανένα απολύτως χρονικό κώλυμα. Σήμερα, αρκετές από τις κρίσιμες παραμέτρους της, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, εξαιτίας αυτού του λόγου. Συν τοις άλλοις, θα ικανοποιηθεί κι ένα από τα βασικά αιτήματα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια, όπως διατυπώθηκε προχθές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: