Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ




ελατοχώρι - elatohori -
 elatochori - elatoxori
ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2010
Πρόταση για τον «Καλλικράτη» για συνένωση του Ελατοχωρίου με την Κατερίνη
Ο Σύλλογος Ελατοχωριτών Κατερίνης παρακολουθώντας τον τελευταίο καιρό τις προτάσεις προσώπων και φορέων του νομού μας για το δίλημμα 3 δήμων ή ...
υπέρ της δημιουργίας ενός 4ου ορεινού δήμου Πιερίων,  που θα προκύψει από την  συνένωση  των  δήμων Πιερίων και Πέτρας με έδρα την Κ. Μηλιά, αποφάσισε και θεώρησε σκόπιμο να καταθέσει τα παρακάτω:
  1. Ο πληθυσμός του νέου αυτού δήμου δε θα ξεπερνάει τους 7.000 δημότες, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος ζει και εργάζεται στην Κατερίνη. Αυτοί οι τελευταίοι δε θα έχουν πια κανένα λόγο να εξακολουθούν να παραμένουν δημότες ενός τόσο μικρού δήμου και, σε περίπτωση δημιουργίας του, θα ζητήσουν τη μεταδημότευσή τους εκεί που μένουν. Επομένως ίσως αργότερα συρρικνωθεί στους  5.000 ή και λιγότερους, και ο μέσος όρος ηλικίας θα είναι άνω των 50 ετών. Να σκεφτεί μόνο κανείς πόσους μαθητές έχει τώρα το δημοτικό σχολείο του χωριού του και πόσους είχε πριν 30-40 χρόνια και θα βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.
  2. Οι καποδιστριακοί δήμοι τουλάχιστον στα χωριά μας δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δεν είδαμε δα και καμιά τρανταχτή διαφορά σ’ αυτά τα τελευταία 12 χρόνια, που να δικαιολογούν την αλλαγή τους από κοινότητα σε δήμο. Κι αυτό γιατί πρώτον ήταν μικροί και ως εκ τούτου φτωχοί και  δεύτερον δεν είχαν τη δυνατότητα να στελεχωθούν με το κατάλληλο προσωπικό, με τεχνοκράτες και άλλους υπαλλήλους που απαιτεί η νέα τεχνολογία, που να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να προτείνουν και να καταρτίζουν σύγχρονα προγράμματα, που θα μπορούσε  να  εφαρμόσει και να τα υλοποιήσει ο δήμος.
  3. Επομένως η πρότασή μας είναι να γίνουν τρεις δήμοι και το χωριό μας να ενταχθεί στο Δήμο Κατερίνης – που η Κατερίνη έτσι κι αλλιώς ήταν και είναι σημείο αναφοράς όλων μας – κάτω  από την ομπρέλα του οποίου θα μπορέσουν εφαρμοστούν τα οποιαδήποτε προγράμματα χρειάζονται για την καλύτερη ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν είναι λογικό να αφήσουμε την τύχη μας σε πειραματισμούς κάποιων επιτήδειων, που ενδιαφέρονται κυρίως για την προσωπική τους προβολή και τα συμφέροντά τους. Η Κατερίνη έχει συμφέρον να ενδιαφερθεί τόσο για τα παράλιά της όσο και τον ορεινό όγκο των Πιερίων. Με τις τόσες φυσικές ομορφιές και το χιονοδρομικό Ελατοχωρίου, που είναι γνωστό πια στο πανελλήνιο, θα έχει συνολική και πολύπλευρη ανάπτυξη. Ύστερα μην ξεχνούμε κι αυτό που λέει ο σοφός λαός: «Κακό χωριό τα λίγα σπίτια» και ο νοών νοείτω.  
Μακάρι να επικρατήσει η λογική και να ενταχθεί το χωριό μας στο Δήμο Κατερίνης, γιατί διαφορετικά ίσως το μετανιώσουμε αργότερα και μας αναθεματίζουν τα παιδιά μας, αλλά τότε θα είναι πια …αργά!
                                                                                  Κατερίνη, 10-5-2010
                                                                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




Σημ.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία
Δημοσθένης Μπαρέκας
6948522137

Δεν υπάρχουν σχόλια: