Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες των αρχών να ταυτοποιήσουν πέντε "ορφανά" δείγματα DNA Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα

 

Τεταρτη 21.04.2010
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας έχει μεταφερθεί ο οπλισμός που βρέθηκε στο διαμέρισμα - γιάφκα της Κυψέλης, πολύ κοντά στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να συλλεχθεί οποιοδήποτε δείγμα γενετικού υλικού που θα βοηθήσει στις περαιτέρω έρευνες για την εξάρθρωση του ...Επαναστατικού Αγώνα.
Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόπου το υποπολυβόλο MP5 που βρέθηκε στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, στην Κυψέλη, ανήκει στον φύλακα του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη. Το υποπολυβόλο αφαιρέθηκε από τον φρουρό της Εθνικής Τράπεζας κατά τη ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της 25ης Απριλίου 2004. Οι δράστες, δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι, απέσπασαν λεία 18.400 ευρώ.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης εκτοξευτής ρουκετών RPG, όμοιος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα εναντίον του θυρεού της Αμερικανικής Πρεσβείας, μία πεντάδα αντιαρματικών βλημάτων για το RPG, όπως και δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί άρτιας κατασκευής. Τα ευρήματα ενισχύουν το αρχικό συμπέρασμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ότι πρόκειται για την κεντρική γιάφκα της οργάνωσης.

Το διαμέρισμα ήταν νοικιασμένο στο όνομα Γριβοκωστόπουλος, που χρησιμοποιούσε, με πλαστή ταυτότητα ο Επαναστατικός Αγώνας.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Αιγίνης και Ύδρας δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας. Η επιστροφή τους θα γίνει μόνο εφόσον δοθεί το "πράσινο φως" από τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας και του Στρατού που ασχολούνται με την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα στις γιάφκες εμπλέκουν στον Επαναστατικό Αγώνα τουλάχιστον άλλα έξι άτομα. Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες των αρχών να ταυτοποιήσουν πέντε "ορφανά" δείγματα DNA, τεσσάρων ανδρών και μιας γυναίκας. Οι πέντε θεωρούνται επιχειρησιακά μέλη του Ε.Α. που συμμετείχαν και στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει επίσης κι ένας άνδρας άνω των 55 ετών, συντάκτης των προκηρύξεων, τουλάχιστον μέχρι το 2006.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, επεσήμανε ότι "φθάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες χάρη στην αναδιάρθρωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και την εμπειρία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: