Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Μεθοδευμένη επίθεση κατά των δικηγόρων επισημαίνει ο δικηγορικός σύλλογος Κατερίνης- Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 21/4, την Πέμπτη 22/4 και την Παρασκευή 23/4

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010
Τη μεθοδευμένη επίθεση κατά των δικηγόρων από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ καταγγέλλει ο δικηγορικός σύλλογος Κατερίνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζοντας πως προφανής στόχος είναι η απαξίωση του ρόλου και του λειτουργήματός τους, ως συλλειτουργών της δικαιοσύνης και ....προασπιστών των ατομικών δικαιωμάτων.
Ειδικότερα επισημαίνεται: «Μετά την πρόσφατη επιβολή Φ.Π.Α. στις νομικές υπηρεσίες εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου, κλιμακώνεται η επίθεση εναντίον των κεκτημένων των δικηγόρων και των Δικηγορικών Συλλόγων. Εκχωρείται ζωτικός χώρος στις μεγάλες δικηγορικές εταιρίες (ελληνικές και ξένες) εις βάρος των δικηγόρων, με ορατό τον κίνδυνο να δημιουργηθούν μονοπωλιακές καταστάσεις, με άμεση συνέπεια την εκτόξευση σε μεγάλα ύψη του κόστους παροχής νομικών υπηρεσιών. Με ορατό, επίσης, τον κίνδυνο της υποβάθμισης και του ευτελισμού της νομικής υπηρεσίας, που από επιστημονικό έργο θα καταντήσει καταναλωτικό προϊόν.
Προωθείται άμεσα η αναίρεση του δικηγορικού επαγγέλματος και η αποδόμηση της θεσμικής και επαγγελματικής υπόστασης του δικηγόρου, με πρόσχημα «την απελευθέρωση των υπηρεσιών».
Ενόψει αυτής της κατάστασης ο Σύλλογός μας επιλέγει το δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και τα μέλη του, με απόφαση του Δ.Σ., κατέρχονται σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 21/4, την Πέμπτη 22/4 και την Παρασκευή 23/4.
Για την περαιτέρω στάση μας θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή 23/4, ώρα 11:30 π.μ.(τοπικη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: