Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ψωμιάδης: έστειλε στο νοσοκομείο ν.σ. της παράταξής του! - Επίθεση σε νομαρχιακό σύμβουλο - Δείτε το βίντεο

Τεταρτη 21-4-2010 (πηγη)

 
Ξεπέρασε για μια ακόμη φορά τα όρια ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου επιτέθηκε αρχικά φραστικά και μετά προπηλάκισε (τον έπιασε από το γιακά) νομαρχιακό σύμβουλο της...
παράταξης του (ο οποίος λόγω χρόνιων καρδιακών προβλημάτων νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου») και όταν οι υπόλοιποι σύμβουλοι επιχείρησαν να μπουν στη μέση τους είπε χαρακτηριστικά: «σας βαρέθηκα εφτά χρόνια. Είστε μ…..Να πάτε να γ….ειστε μια τρίχα από τ' αρ.....του αδελφού μου»!!! Μάλιστα, όταν του είπαν ότι ο συγκεκριμένος σύμβουλος ήταν της ΝΔ, σε έξαλλη κατάσταση φώναζε: "Ποια ΝΔ; Εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα"!! 
Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην αντινομάρχης του Π. Ψωμιάδη την περίοδο 2002-2006, Γιάννης Μπίκος αναφέρθηκε στο αθλητικό έργο κατασκευής κερκίδων και αποδυτηρίων ενός ερασιτεχνικού γηπέδου της Ευκαρπίας, αξίας 45.000 ευρώ, που γίνεται με απευθείας αναθέσεις από τον αδελφό του, εντεταλμένο σύμβουλο της νομαρχίας σε θέματα τεχνικών υπηρεσιών, Διονύση Ψωμιάδη (τα λεγόμενα 45αρια, καθώς το κόστος τους δεν ξεπερνά τα 45.000, άρα επιτρέπονται οι απευθείας αναθέσεις, για ορισμένα από τα οποία μάλιστα, έχει επιληφθεί αρμόδιος εισαγγελέας).
«Είστε ο καταστροφέας του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη», φέρεται ότι είπε ο κ. Μπίκος στον Δ. Ψωμιάδη με αποτέλεσμα να παρέμβει…δυναμικά ο αδελφός του ο Ζορό…. Αρχικά, ο νομάρχης προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, αλλά ο κ. Μπίκος του είπε ότι «είσαι για γέλια», και τότε ακολούθησε η έκρηξη.
Οικολόγοι: φτάνει πια!
Σε ανακοίνωσή τους οι νομαρχιακές σύμβουλοι της παράταξης "Οικολογία Αλληλεγγύη" Δ. Γωγάκου και Ε. Ζώτου, καταγγέλουν την επίθεση Ψωμιάδη και ζητάνε να σταματήσει πλέον η απαξίωση των θεσμών: "όποιος ήταν σήμερα στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου θα διαπίστωνε ότι η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την ευαισθησία μας. Είμαστε μέλη σε ένα νομαρχιακό συμβούλιο στο οποίο η κριτική, η κατάθεση απόψεων και προτάσεων εκλαμβάνεται σαν επίθεση και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο νομάρχης ανέλαβε να επιλύσει τα προβλήματα με αυτοδικία, ύβρεις και επιθέσεις κατά νομαρχιακών συμβούλων. Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις, γιατί αν μη τι άλλο δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων, πολιτικού πολιτισμού και αλληλοσεβασμού. Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Όσοι ασκούν εξουσία πρέπει να είναι έτοιμοι και για καλοπροαίρετη κριτική και για κακοπροαίρετη. Για τη δεύτερη υπάρχει ο ποινικός κώδικας. Ο κ. Ψωμιάδης εάν δεν μπορεί να ανέχεται την κριτική, ας παραιτηθεί! Φτάνει πιά!", τονίζουν οι δύο ν.σ.
Για να δείτε αποσπάσματα από την αντιπαράθεση του Π. Ψωμιάδη-Γ. Μπίκου, χωρίς ασφαλώς το επίμαχο σημείο των ακατάσχετων ύβρεων του νομάρχη, δείτε το βίντεο εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: