Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Κλίμα αντίστασης

BASIKO_1Τριήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα και στο νομό.
Χωρίς δικαστικούς υπαλλήλους θα μείνουν για ένα 48ωρο τα Δικαστήρια Κατερίνης. Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι της Κατερίνης. Σε 48ωρη απεργία από σήμερα έχει καλέσει η Τοπική Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Αύριο, με την ομπρέλα της ...ΑΔΕΔΥ, απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ συμμετέχουν, με αποφάσεις των Ομοσπονδιών τους, καθηγητές, δάσκαλοι και δημοτικοί υπάλληλοι.

Τριήμερη αποχή δικηγόρων

BASIKO_2Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης, σε συνεδρίαση του Δ.Σ το βράδυ της Δευτέρας, αποφάσισε να οδηγήσει σε τριήμερη, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, αποχή τα μέλη του, διαμαρτυρόμενος για την κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης εναντίον των κεκτημένων των δικηγόρων και των Δικηγορικών Συλλόγων, την ώρα που τα προβλήματα της Δικαιοσύνης στη χώρα μας έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και η αξίωση του Δικηγορικού Σώματος για επίλυσή τους είναι επιτακτική.
«Μετά την πρόσφατη επιβολή Φ.Π.Α στις νομικές υπηρεσίες εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τώρα «εκχωρείται και ζωτικός χώρος στις μεγάλες δικηγορικές εταιρίες (ελληνικές και ξένες) εις βάρος των δικηγόρων, με ορατό τον κίνδυνο να δημιουργηθούν μονοπωλιακές καταστάσεις, με άμεση συνέπεια την εκτόξευση σε μεγάλα ύψη του κόστους παροχής νομικών υπηρεσιών και με ορατό τον κίνδυνο της υποβάθμισης και του ευτελισμού της νομικής υπηρεσίας, που από επιστημονικό έργο θα καταντήσει καταναλωτικό προϊόν».
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η κυβέρνηση, με πρόσχημα «την απελευθέρωση των υπηρεσιών», προωθεί άμεσα την αναίρεση του δικηγορικού επαγγέλματος και την αποδόμηση της θεσμικής και επαγγελματικής υπόστασης του δικηγόρου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος καταγγέλλει και τα ΜΜΕ ως συνηγόρους της κυβέρνησης στην προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου και του λειτουργήματος των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και προασπιστών των ατομικών δικαιωμάτων.
Η τριήμερη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους είναι μια προειδοποιητική βολή προς την κυβέρνηση, καθώς την Παρασκευή (στις 11.30 το πρωί) θα συνεδριάσει η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, προκειμένου να αποφασίσει για την περεταίρω στάση τους.

Σε 48ωρη απεργία οι δικαστικοί υπάλληλοι

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο και οι δικαστικοί υπάλληλοι του νομού, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, διεκδικώντας προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στη γραμματεία των δικαστηρίων και έμμισθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων, ανακατανομή και αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, σταδιακή αύξηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών ώστε να αντιστοιχεί τελικά στο 75% του αντίστοιχου επιδόματος των δικαστικών λειτουργών, κατώτατο βασικό μισθό 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη δημοσίου 1.200 ευρώ όπως προτείνει και η ΑΔΕΔΥ και αύξηση των εξόδων κίνησης και μετακίνησης των επιμελητών Δικαστηρίων, τα οποία είναι καθηλωμένα από το 1999.

Δημοτικοί υπάλληλοι: απεργούν και  …καταγγέλλουν τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης

BASIKO_3Η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση (στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ) ήταν ένα από τα θέματα της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας. Η συνέλευση όμως, που είχε προγραμματιστεί για το πρωί, δεν είχε απαρτία, καθώς η διοίκηση του δήμου Κατερίνης δεν έδωσε άδεια στους υπαλλήλους της να λείψουν εν ώρα εργασίας.
Ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιώργος Ρετζέπης, που ήρθε για να ενημερώσει τους συναδέλφους του, χαρακτήρισε «εγκληματική» την άρνηση της δημοτικής αρχής («σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα έπρεπε να είχε δώσει άδεια στους εργαζομένους», είπε), ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων του νομού Πουρλιώτης δήλωσε πως σέβεται το θεσμό και τον δήμαρχο, όφειλε όμως να δώσει άδεια στους εργαζομένους για να παραστούν στη Γενική Συνέλευση.
Από την πλευρά της διοίκησης πάντως, έγινε γνωστό πως πρότεινε να δώσει άδεια στους υπαλλήλους από τη 1.00 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος του ωραρίου, πράγμα το οποίο δεν έγινε δεκτό στον Σύλλογο. Η Διοίκηση του Συλλόγου θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες για να ορίσει νέα ημερομηνία για τη Γενική Συνέλευση.
Από του βήματος της χθεσινής μη πραγματοποιθείσης συνέλευσης, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ απηύθυνε κάλεσμα στους Πιεριείς συναδέλφους του για μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία διαμαρτυρίας για τις μειώσεις και τις περικοπές των μισθών τους και για τα νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό, καθώς όπως είπε «εμείς μόνο μπορούμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, κανείς δεν θα μας το δώσει χωρίς αγώνα».

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη

Συμμετοχή στην αυριανή απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ θα έχουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Απεργιακή συγκέντρωση ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί από το Ν.Τ Πιερίας της ΑΔΕΔΥ.
Η μόνη απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα είναι αυτή του ΠΑΜΕ, αύριο το πρωί στις 10.30, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.
Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πιερίας έχει καλέσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα του νομού να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα, κατ’ εντολήν της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ, μέτρα της κυβέρνησης, συμμετέχοντας σε 48ωρη, σήμερα και αύριο, απεργία.(
Πολιτεία/Β.Χ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: