Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - Μια ρεαλιστική πρόταση

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-3-2010
Αγγελος  Αγγελίδης  (τΔΣ Αιγινίου)
Μια πολύ προσεγμένη μελέτη που θα γίνει από ανθρώπους σχετικούς και γνώσ-τες των τοπικών συνθηκών, θα δώσει ένα πετυχημένο μοντέλο διαχωρισμού του Νομού Πιερίας σε ΕΞΙ κατά βάση νέους Δήμους.
Απαραίτητα θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι εξής παράγοντες : της οικονομίας, της ανάπτυξης, των κοινωνιών και της ιστορίας.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση επιβολής εγκάθετων και de facto αποφάσεων θα δημιουργηθούν δίκαια, διαφωνίες που συνήθως καλλιεργούνται... σκόπιμα, διογκώνονται και καταντούν χρόνιος βραχνάς στις κοινωνίες. Ο λαός με το ένστικτό του και τις ανάγκες του θέλει να είναι μέτοχος των αποφάσεων. Σήμερα δε ακόμη περισσότερο την στιγμή που η εμπιστοσύνη στα πρόσωπα των Πολιτικών και των πολιτικών τους συνέχεια μειώνεται.  
Βέβαια θα επαναφέρω και πάλι τη βασισμένη στη γενικότερη οικονομική κατά-σταση της χώρας άποψή μου, ότι σήμερα δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η άμεση εφαρμογή του Σχεδίου ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨.  Γι΄ αυτό πιστεύω και το θεωρώ βέβαιο, συγχρόνως δε και λογικό ότι στις προσεχείς εκλογές δεν θα εφαρμοστεί. 
Ισως αρκετοί από τους αιρετούς να έχουν αντιληφθεί αυτή την πιθανότητα και γι΄ αυτό άρχισαν τους ¨τοπικιστικούς λεονταρισμούς¨ για εσωτερική κατανάλωση, με ακραίες δηλώσεις σε εφημερίδες και σε κάμερες. Το μεγάλο λάθος θα γίνει από τους επίσημους πολιτικούς αν έστω και επιπόλαια σπεύσουν να χαϊδέψουν αυτιά ή ως συνήθως να ¨τάξουν¨ στήριξη με μακροπρόθεσμα οφέλη.
Αν δεν βάλουμε πάνω από το κοινωνικό συμφέρον μικροσυμφέροντα και εγωϊσμούς, θεωρώ ότι ο προτεινόμενος διαχωρισμός του Νομού Πιερίας σε (6) ΕΞΙ νέους ΔΗΜΟΥΣ θα  αποτελέσει λύση :
ΕΦΙΚΤΗ   ΚΑΙ  ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ
ΒΙΩΣΙΜΗ  ΚΑΙ  ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΚΑΙ  ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΛΟΓΙΚΗ  ΚΑΙ  ΔΙΚΑΙΗ

ΣΗΜΕΡΑ.  ΔΗΜΟΙ  ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΠΙΕΡΙΑΣ       

1.               ΚΟΛΥΝΔΡΟΥ                    
2.               ΑΙΓΙΝΙΟΥ
3.               ΜΕΘΩΝΗΣ
4.               ΠΥΔΝΑΣ
5.               ΚΟΡΙΝΟΥ
6.               ΠΑΡΑΛΙΑΣ
7.               ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
8.         ΕΛΑΦΙΝΑΣ
9.         ΠΙΕΡΙΩΝ
10.      ΠΕΤΡΑΣ
11.      ΔΙΟΥ
12.      ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
13.      ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


ΜΕ   ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨.  ΔΗΜΟΙ   ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΠΙΕΡΙΑΣ 
1.     ΚΟΛΥΝΔΡΟΥ  -  ΕΛΑΦΙΝΑΣ
2.     ΑΙΓΙΝΙΟΥ  -  ΜΕΘΩΝΗΣ   -   ΠΥΔΝΑΣ
3.     ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   -  ΠΑΡΑΛΙΑΣ   -  ΚΟΡΙΝΟΥ
4.     ΠΕΤΡΑΣ  -  ΠΙΕΡΙΩΝ
5.     ΔΙΟΥ
6.     ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ   -   ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ  ΟΛΥΜΠΟΥ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: