Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Σε δίκη δύο για τον θάνατο συνδικαλιστή των ΕΛΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-3-2010
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας προκειμένου να λογοδοτήσουν για τον θάνατο του συνδικαλιστή των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), Μανώλη Γουρνιεζάκη, ο οποίος όπως κατήγγειλε η οικογένειά του «έπεσε θύμα παρακρατικής βίας», παραπέμπονται οι φερόμενοι ως δράστες με βούλευμα του Συμβουλίου .... Πλημμελειοδικών Αθήνας.
Ακολουθώντας ουσιαστικά την πρόταση του εισαγγελέα Ιωάν. Λαγανά, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αποφαίνονται ότι ο θάνατος του Μανώλη Γουρνιεζάκη όχι μόνο δεν ήταν «ατύχημα», όπως αρχικά είχε χαρακτηριστεί, αλλά προκύπτουν για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή τους σε δίκη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.
Υπενθυμίζεται ότι η μοιραία συμπλοκή μεταξύ δραστών και θύματος είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2006 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των εκλογών του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργαζομένων των ΕΛΤΑ. Ο θάνατος του συνδικαλιστή είχε θεωρηθεί αρχικά ατύχημα, αλλά ο φάκελος άνοιξε ξανά από την Εισαγγελία ύστερα από καταγγελίες της οικογένειάς του, ότι «έπεσε θύμα παρακρατικής βίας».
Κατηγορούμενοι είναι ο Γιώργος Μπούνιας, αθλητής του τζούντο, ο οποίος είχε προσληφθεί ως συμβασιούχος στα ΕΛΤΑ, και το στέλεχος της ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ, Θεμιστοκλής Κονταξής. Ο εισαγγελέας αξιολογώντας τα αποδεικτικά στοιχεία ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην παραπεμπτική εισήγησή του ότι ο Γ. Μπούνιας άρχισε να κτυπά το θύμα «με έντεχνα χτυπήματα και λαβές» που γνώριζε καλά ως πρωταθλητής του τζούντο σαν «να ήθελε να τον εξοντώσει». Χαρακτήρισε μάλιστα «έντεχνα» τα χτυπήματα του δράστη τα οποία έγιναν με τέτοιο τρόπο που «δεν αφήνουν ίχνη»(enet.gr)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διεξαγεται σήμερα η δίκη για το θάνατο του Μανώλη Γουρνιεζάκη.Ας ελπίσουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του.

Ανώνυμος είπε...

Διεξαγεται σήμερα η δίκη για το θάνατο του Μανώλη Γουρνιεζάκη.Ας ελπίσουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του.