Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

«Ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας έναντι όλων» τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή Παπανδρέου: «Δεν είμαστε επαίτες»

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010
«Θα τα καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις» τόνισε προς πάσα κατεύθυνση ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια για την Οικονομία. «Δεν είμαστε επαίτες», πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου κι έβαλε τέλος στα σενάρια περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντάς τα ευφάνταστα και αστειότητες.
Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα δεν ζητά χρήματα, αλλά την ...πολιτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφερόμενος μάλιστα στη μάχη κατά της κερδοσκοπίας ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει να έχει «ένα όπλο πάνω στο τραπέζι για να αποτρέψει τους κερδοσκόπους».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως λόγω της δημοσιονομικής της κατάστασης, αλλά και της διεθνούς συγκυρίας, σε συνδυασμό με το έλλειμμα αξιοπιστίας, η Ελλάδα ήταν εύκολο να γίνει το «μαύρο πρόβατο».

Ανέφερε μάλιστα ότι κάποιοι πολιτικοί αλλά και κάποια μέσα ενημέρωσης «θέλησαν, παίζοντας με το λαϊκισμό, να γίνει η Ελλάδα ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα δεινά των υπολοίπων».

«Αυτή η κατάσταση δεν θα ανατρεπόταν με ευχολόγια και ξόρκια», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Για να πείσουμε ήταν επιβεβλημένο να πάρουμε αποφάσεις δύσκολες, για να ανατρέψουμε την κακή εικόνα και να ανοίξουμε μια νέα προοπτική για τη χώρα …και αυτό κάναμε», πρόσθεσε.

«Έχουμε θέσει σε ισχύ ένα πρόγραμμα μέτρων που έχει πείσει και τον πιο δύσκολο εταίρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας έναντι όλων».

«Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο...σήμερα η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα. Είναι μια αξιόπιστη χώρα που μπορεί και αναμετριέται υπεύθυνα με τις δυσκολίες και τα προβλήματα», υπογράμμισε.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: