Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ψάχνουν το «γιατί» οι φονικές μαχαιριές

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaSMJB0SPp4Xh7C9r3bJvBlb_c_ybdWUMHjdYXxFHbg-qBh5d_IJUuyGziCbZSz-qaQ-XlOY_yKkbSrgWgMWV5t8yVJI5LQSWDaWEoO8q_cLggV0YFXMM-kG8xY7aQNu-gcGKW7z8DrA/s320/%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%B1.JPG 

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-3-2010
Οι είκοσι τέσσερις μαχαιριές που του κατάφερε ο σήμερα κατηγορούμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας ήταν μόλις η αρχή ενός εγκλήματος αποτρόπαιου και φρικτού.
Οι αισθήσεις του λόγω της αιμορραγίας άρχισαν να τον εγκαταλείπουν, αν και τα τραύματά του, πλην ενός που χτύπησε ζωτικό όργανο, ήταν επιφανειακά. Λίγες στιγμές αργότερα βρέθηκε δεμένος. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν είχε ακόμα τις αισθήσεις του όταν οι φλόγες εξαπλώθηκαν στο... δωμάτιο. Στην ιατροδικαστική έκθεση, πάντως, αναφέρεται ότι βρέθηκε καπνός στους πνεύμονες, σημάδι ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ζωντανός.
Ο λόγος για έναν 32χρονο Ρωσοπόντιο, το σώμα του οποίου εντόπισε η Πυροσβεστική μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας τον Μάιο του 2009 στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ύστερα από έντονο διαπληκτισμό ο κατηγορούμενος, πακιστανικής υπηκοότητας, επιτέθηκε στο θύμα βρισκόμενος «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Στη συνέχεια το τοποθέτησε στο κρεβάτι και αφού το έδεσε, «το σκέπασες με διάφορα ρούχα και αντικείμενα στα οποία, από πρόθεση, έθεσες φωτιά».
Λίγα μέλη της οικογένειας του θύματος, η οποία δεν παρίσταται μέσω πολιτικής αγωγής, βρέθηκαν στην πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας. Η ιατροδικαστής που εξέτασε θύτη και θύμα μίλησε για «τραύματα θυμού» προς το θύμα, τα οποία ήταν επιφανειακά και σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ κατέθεσε ότι «πρέπει να προηγήθηκε πάλη». Τι μπορεί όμως να τον οδήγησε να σκοτώσει μέσα στο ίδιο του το σπίτι, με έναν τόσο βίαιο τρόπο, όπως φέρεται να έχει πράξει, έναν άγνωστο; Αυτό προσπαθεί να διερευνήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Σύμφωνα πάντως με τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, Σπ. Σπηλιάκου, ο κατηγορούμενος δηλώνει σε νόμιμη άμυνα, ενεργούμενος εν βρασμώ ψυχής.(enet.gr) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: