Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Αρδευτικό έργο για την αξιοποίηση λιμνοδεξαμενής

ARDEYTIKO_1
Στην κατασκευή αντλιοστασίου πλήρως εξοπλισμένου, δεξαμενής αποθήκευσης νερού και δικτύου διανομής με αγωγούς μήκους 7.000 μέτρων, προχώρησε ο δήμος Κολινδρού, προκειμένου να αξιοποιηθεί το νερό της υφιστάμενης λιμνοδεξαμενής «Παπακαλείμη» για την άρδευση συνολικής έκτασης 1000 στρεμμάτων αγροτικών καλλιεργειών.
Σύμφωνα ε ανακοίνωση του δήμου Κολινδρού έχουν τοποθετηθεί ακόμη και τα απαραίτητα ειδικά ..εξαρτήματα για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου (αεραγωγοί, βάνες, εκκενώσεις), έχουν κατασκευαστεί τα απαραίτητα φρεάτια και απομένει μόνο η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου, το οποίο θα μεταφέρει το νερό στη νέα δεξαμενή αποθήκευσης.
ARDEYTIKO_2Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Θησέας» και έρχεται να προστεθεί στην συνολική προσπάθεια του δήμου να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις εγγειοβελτιωτικές ανάγκες των αγροτών.
Μιλώντας για το έργο, ο δήμαρχος Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς, δήλωσε:
«Όλοι γνωρίζουμε την αναδιάρθρωση που διανύει ο αγροτικός τομέας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αγροτική οικογένεια. Η προώθηση έργων για την ανακούφιση και την συνδρομή στις προσπάθειες του Κολινδρινού γεωργού αποτελούν μονόδρομο. Από την πλευρά μας έχουμε υλοποιήσει και προγραμματίσει σειρά έργων εγγειοβελτιωτικού χαρακτήρα τα οποία θα βοηθήσουν με τον τρόπο τους ντόπιους γεωργούς και εν συνεχεία θα τροφοδοτήσουν ανάπτυξη στην περιοχή. Το συγκεκριμένο αρδευτικό έργο έρχεται να υλοποιήσει ένα αίτημα ετών και οι Κολινδρινοί αγρότες διευκολύνονται στην ικανοποίηση των αρδευτικών αναγκών τους. Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον να παρεμβαίνουμε και να βελτιώνουμε την ζωή των δημοτών μας. Ελπίζουμε οι όποιες αυτοδιοικητικές μεταλλάξεις που επιχειρούν να υλοποιήσουν οι αρμόδιοι να λάβουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του αγροτικού μας Δήμου. Η ποιότητα ζωής δεν βελτιώνεται με ποσοτικούς περιορισμούς του αριθμού των Δήμων αλλά πραγματικές μεταλλάξεις που διασφαλίζουν πολλαπλασιαστικό όφελος και τις ανάγκες της κοινωνίας. Εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε με αξιοπιστία και συνέπεια το πρόγραμμα μας. Τα έργα μας είναι η σφραγίδα της αξιοπιστίας μας».(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: