Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Mεγάλο μέρος της δικογραφίας για τη Siemens δεν έχει αποσταλεί ακόμα στη Βουλή - Αιχμές Βαληράκη για τις καθυστερήσεις

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-3-2010

Κραυγαλέες καθυστερήσεις, που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, στην προώθηση της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση Siemens στην Eξεταστική Eπιτροπή της Βουλής, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Eξεταστικής Σήφης Βαλυράκης.
Μία ημέρα πριν από τη διακοπή των εργασιών της Εξεταστικής, επ' ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βαλυράκης παραδέχθηκε ότι η διακοπή οφείλεται εν.... πολλοίς και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της δικογραφίας δεν έχει αποσταλεί ακόμα στη Βουλή.
Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η αποστολή μέσα στις 20 ημέρες που μεσολαβούν, τότε «θα πρέπει να διερευνηθεί, αν η καθυστέρηση είναι από ανεπάρκεια ή πρόκειται για μεθόδευση».
Η Επιτροπή συστηματικά επί ενάμιση μήνα έρχεται και επανέρχεται σε διάφορους τομείς ερεύνης (ΟΤΕ, C4I, ΟΣΕ), είτε γιατί έρχονται νεώτερα στοιχεία, είτε γιατί επέρχονται ανατροπές και ανάγκη νέων διευκρινίσεων, ενώ σε εξεταζόμενους τομείς, όπως του ΟΣΕ, δεν έχει έλθει ούτε ένα στοιχείο.
Πάντως ο κ. Βαλυράκης μίλησε ευθέως για ολιγωρία της Δικαιοσύνης, «που άφησε να περάσουν άπρακτα τρία χρόνια, δίνοντας την υπόθεση σε έναν πρωτοδίκη, με αποτέλεσμα να δραπετεύσουν οι ένοχοι και βασικοί μάρτυρες». Ο ίδιος είπε ότι έχει βγάλει επ’ αυτού τα συμπεράσματά του, αλλά δεν θέλει προς το παρόν να τα δημοσιοποιήσει, ούτε να τα σχολιάσει.
Κατά τον ίδιο, η Δικαιοσύνη θα μπορούσε να είχε αποστείλει φακέλους της στη Βουλή, αφού σαφέστατα υπήρξαν ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων.
Η Δικαιοσύνη, είπε, οφείλει να κινείται ταυτόχρονα με την Εξεταστική. Εμείς δεν μπορούμε, ούτε θέλουμε να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης, όμως ο καθένας έχει την εντολή του.

Σημείωσε ταυτόχρονα, ότι δεν μπορεί οι αποκαλύψεις του Τύπου να προλαβαίνουν την Εξεταστική και απεκάλυψε ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα πρέπει να αποσταλεί στην Εισαγγελία του Μονάχου απαντητική επιστολή σε ερωτηματολόγιο που έχει σταλεί.
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής δεν θέλησε να σχολιάσει ευρήματα της Εξεταστικής ως τώρα, ούτε να γνωστοποιήσει αν υπάρχουν αποτελέσματα από τις έρευνες ανοίγματος λογαριασμών από την επιτροπή κατά του μαύρου χρήματος.

Σημείωσε πάντως ότι η Επιτροπή έχει απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη για το αίτημα να εξετασθεί ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος στη Γερμανία, κάτι, που όπως είπε ο κ. Βαλυράκης θα γίνει «αφού προηγηθεί ένα σωστό ένταλμα σύλληψης».
Στο μεταξύ από τη Δευτέρα άρχισε στην Εξεταστική η εξέταση μελών της επιτροπής οριστικής παραλαβής του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.(ΝΕΑ)

http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: