Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Γιάννης Αμοιρίδης: Να προστατεύουμε ποδόσφαιρο, φιλάθλους και πολίτες

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν την ΟΥΕΦΑ (UEFA) να έχει χαρακτηρίζει αγώνες των Ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ως ύποπτους για στήσιμο.
Το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή έχει ως ακολούθως:
«Στον ημερήσιο τύπο της ..Παρασκευής 19-3-2010 υπάρχουν δημοσιεύματα για την αποστολή τριών φακέλων από την UEFA στην Ελληνική ομοσπονδία (ΕΠΟ) που περιέχουν αναφορά για 25 Ελληνικά ματς. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα 25 αυτά ματς η UEFA τα χαρακτηρίζει από ύποπτα ως διεφθαρμένα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ όφειλε ως θεσμικός εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου να αποστείλει τους φακέλους στην αθλητική δικαιοσύνη, αντ’ αυτού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και ότι δεν μπορεί να διασύρει ανθρώπους χωρίς να έχει αποχρώσες ενδείξεις, δεν προχωρά σε ενέργειες που θα προστατεύσουν τον θεσμό του ποδοσφαίρου, τους φιλάθλους αλλά και τους πολίτες που συμμετέχουν στο παιχνίδι του ΟΠΑΠ «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ».
Κύριοι Υπουργοί
Επειδή η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και η αξιοπιστία των θεσμών είναι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης επειδή σε άλλες χώρες που έχουν το ίδιο πρόβλημα ζητήθηκε η παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Ερωτάσθε:
-Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο σοβαρό αυτό θέμα;
-Αν τα μέλη του Κοινοβουλίου έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης για το περιεχόμενο των φακέλων».
(Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: