Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΙΣΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010
απο τον  Γιώργο Ποτόπουλο
Με Βυζαντινά χρυσόβουλα και την προσθήκη Οθωμανικών «κιταπιών», 5-6 μοναχοί, έβαλαν στο χέρι 60.000 στρμ. Τοποθεσία ο ιστορικός οικισμός Πέτρας Ολύμπου, που χρονολογείται από το 2.500 π.Χ. Σκοπός η λειτουργία Mονής, στο υπέροχο δάσος, στις ρεματιές και τα λειβάδια της περιοχής. Το ...μοναστήρι λειτούργησε για λίγο και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε. Με την εγκαθίδρυση της αντιβασιλείας του Όθωνα, τα 45.000 στρμ. που απέμεναν περιελήφθησαν στην κρατική περιουσία. Αργότερα λειτούργησε ως χώρος Σανατορίου, στην συνέχεια Ψυχιατρείο, μέχρι την κοντινή ιστορία. Όταν ο καθηγητής της ψυχιατρικής κ. Στεφανής ανέλαβε το Υπουργείο υγείας, προχώρησε το πρόγραμμα της ψυχιατρικής αποκέντρωσης. Δηλαδή οι «διαταγμένοι» διασπάρθηκαν στην Κατερίνη, σε διαμερίσματα, ξενώνες κλ.π., «δομές» όπως  ονομάστηκαν χάριν ευκολίας. Ο ακαδημαϊκός σήμερα κ. Στεφανής, που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού στον χώρο του παγκοσμίως (σαν επιστήμονας και  Άνθρωπος, εγκατέλειψε το Υπουργείο, όταν το έργο της ψυχιατρικής αποκέντρωσης ολοκληρώθηκε). Έκτοτε παραμένουν τα κτήρια, το μικρό ξωκλήσι και το φυλάκιο με τρεις  υπαλλήλους και μια υπηρεσία SECYRITY, που αναλαμβάνει μετά τις 3 μ.μ.
Την Κυριακή 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκεί μια μικρή «μάζωξη», κατά τα πρότυπα και την προσφιλή μέθοδο του μακαριστού Χριστόδουλου. Λειτουργήθηκε το φιλόξενο ξωκλήσι και στη συνέχεια έγιναν διάφορες ομιλίες. Φυσικά, ήρθε και η σειρά της συλλογής υπογραφών για την επαναλειτουργία της Μονής. Υπήρξαν βέβαια υποσχέσεις εκ μέρους της Μητρόπολης, ότι αν τελικά δινόταν το ΟΚ από το κράτος για το σκοπό που προανέφερα, είναι έτοιμοι να υπογράψουν ότι η Μονή εκτός από τον απαραίτητο ζωτικό χώρο, δεν θα προχωρήσει  στην καταπάτηση και στην κατάχρηση ολόκληρης της περιοχής, με τη μέθοδο της εμφιλοχώρησης…
Ξεχνούν, φαίνεται, οι κατά τα άλλα συμπαθείς ιεράρχες ότι αποστολή τους είναι η πνευματική θεραπεία και η υλική βοήθεια στους λαϊκούς. Ακόμα ότι η ιστορία και η σημερινή πραγματικότητα μας διδάσκει το αντίθετο. Πώς αλλιώς δικαιολογείται η σώρευση περιουσίας και εκτάσεων γης; Η κοινή λογική σκοντάφτει μπροστά στις πράξεις λειτουργών της εκκλησίας, με εξαίρεση τους απλούς παπάδες, όπως συνηθίζει να αποκαλεί τους ιερωμένους ο λαός μας.
Τελευταία, γίναμε μάρτυρες σ’ ένα όργιο διαφθοράς – κραιπάλης, με στόχο τη λεηλασία του εθνικού πλούτου. Ακόμα δεχτήκαμε ύπουλα χτυπήματα  και τρώση στην αξιοπρέπειά μας. Το μελάνι δεν στέγνωσε ακόμα.
Μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, δικαστικοί λειτουργοί, ιεράρχες, μοναχοί  και βέβαια πολιτικοί, δεν τίμησαν τα αξιώματά τους. Οι επαΐοντες και οι «επιτυχημένοι» μας φέρανε σε σημερινό χάλι. Δε διώκεται η Εκκλησία, κύριοι, απλά το καράβι πήρε στραβή ρότα, και οι κραυγές  που ακούγονται στη γέφυρα είναι για να δούνε το μπουσούλα, και επιτέλους να χαράξουν τη σωστή πορεία. Αυτή είναι και η αρχή του κακού σ’ αυτόν τον τόπο. Κανένας δεν διώκει κανένα. Τα αδικήματα ή περνούν στην παραγραφή ή απλά δεν τιμωρούνται, αν και όταν, τυχαία, φτάσουν στην δικαιοσύνη.
Τελειώνοντας και επιστρέφοντας στο θέμα, δε θα παραλείψω να σημειώσω ότι σ’ ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν η πολιτεία θέλει την αξιοποίηση της έκτασης, με την εγκατάσταση Κέντρου αποτοξίνωσης ατόμων εξαρτημένων από κάθε λογής ουσίες. Σκέφτομαι αυτή τη στιγμή: Άραγε υπάρχει βαθιά στο μυαλό όλων αυτών των βανδάλων έστω και ένα κύτταρο στο μυαλό τους, που θα μπορούσαν να αγγίξουν οι αράδες αυτές, ή ισχύει η ρήση «μήτε φανιά μήτε λαλιά»!
Υποθέτω ότι θα τα βρείτε μπαστούνια με την Υπουργό κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, όπως και με κάθε αφοσιωμένο και συνετό υπηρέτη του προδομένου μας λαού.
Γιώργος Ποτόπουλος
Υ. Γ.  Ένας τεχνικός, που έτυχε να εργασθεί και να σπουδάσει για ένα χρονικό διάστημα στην Ευρώπη (Σουηδία –Η.Β.) και που επιμένει να λειτουργεί σαν Έλληνας στο ήθος και στο έθος. (τοπικη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: