Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Άτυπο δημοψήφισμα στον Κούκο για συνένωση με την Κατερίνη

KOYKOS
Κάλεσμα προς τους απανταχού Κουκιώτες για συμμετοχή σε δημοψήφισμα, την Κυριακή 18 Απριλίου, υπέρ της απόσχισης του χωριού τους από το δήμο Κορινού και της συνένωσής του με το δήμο Κατερίνης, απευθύνει Πρωτοβουλία Πολιτών.
Το κάλεσμα υπογράφει, για λογαριασμό της Πρωτοβουλίας Πολιτών, ο Κων/νος Προδρόμου, επισημαίνοντας πως η εκλογική διαδικασία ναι μεν θα είναι άτυπη, νομικά ...ωστόσο θα είναι έγκυρη και αξιόπιστη, καθώς θα διεξαχθεί παρουσία δικαστικού εκπροσώπου, στα γραφεία του πάνω ορόφου του κοινοτικού κτηρίου, που βρίσκεται στην πλατεία του Κούκου.
Στην ψηφοφορία, που θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα, μπορούν να συμμετάσχουν κάτοικοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, «έχοντας προαιρετικά πιστοποιητικό έγγραφο ταυτότητάς τους», αναφέρει η Πρωτοβουλία Πολιτών.
«Θεωρούμε ότι για λόγους ηθικούς, αλλά και πραγματικούς, μας ωφελεί να συνενωθούμε με την Κατερίνη. Μας συνδέουν στενότερες σχέσεις, γειτονεύουμε και έχομε μεγαλύτερες προοπτικές αναβάθμισης του χωριού μας», λέει ο κ. Προδρόμου, εκτιμώντας ότι η γνώμη των κατοίκων του χωριού θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου διοικητικού χάρτη των δήμων, ενόψει του «Καλλικράτη», δεσμεύοντας τις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων.
Η προσφυγή στο έστω άτυπο δημοψήφισμα, υποστηρίζει, είναι αναγκαία, καθώς ο δήμαρχος Κορινού όχι μόνο αρνείται να θέσει το θέμα «Καλλικράτη» στο δημοτικό συμβούλιο, παρά καλοβλέπει τη δημιουργία ενός βόρειου παραλιακού δήμου με τη συμμετοχή και των δημοτικών διαμερισμάτων του κορινού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα Κορινού, ο Κάτω Αγιάννης έχει γίνει ήδη δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, το Τ.Σ Σεβαστής έχει επίσης πάρει απόφαση για συνένωση με την Κατερίνη, ενώ παρόμοια επιχείρηση απόδρασης από το δήμο Κορινού ετοιμάζει και η Ν. Τραπεζούντα. Όσο για την έδρα του δήμου, τον Κορινό, και εκεί έχει δημιουργηθεί κίνημα για τη συνένωση με την Κατερίνη.
Το αίτημα των κατοίκων συνάδει με τους σχεδιασμούς του ΙΤΑ, που προβλέπει την προσάρτηση του δήμου Κορινού στο δήμο Κατερίνης. Ωστόσο το χωροταξικό του «Καλλικράτη» δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί και τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως έχουν ανησυχήσει τους δημότες, οι οποίοι σπεύδουν να καταθέσουν την επιθυμία τους για μαζική απόδραση από το δήμο Κορινού.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: