Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Κατεπείγουσα εξέταση μετά από καταγγελίες για χρηματισμό αξιωματούχων από τη "Ντέμλερ"

daimlerΤη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ιωάννης Σακελάκος με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με χρηματισμό αξιωματούχων σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα από τις εταιρίες «Ντέμλερ» και «Φέροσταλ» προκειμένου αυτές να προτιμούνται.... σε διαγωνισμούς.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, Παρακευά Αδάμη και Πόπη Παπανδρέου. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε δωροδοκία Ελλήνων στην προμήθεια οχημάτων τύπου "Μερσεντές" για τις Ένοπλες Δυνάμεις την περίοδο 1997-2008 από την «Ντέμλερ», καθώς και για την προμήθεια υποβρυχίων 2000-2001 από την εταιρία «Φέροσταλ».
Με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα ανταποκριθεί άμεσα στην ενδεχόμενη περίπτωση υποβολής αιτημάτων δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.Πηγή: NET

Δεν υπάρχουν σχόλια: