Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Εν αναμονή του νέου Διοικητή του ΟΑΕΕ

Η υπόθεση της επιστροφής των 3.500 συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Πιερίας στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ έχει βαλτώσει, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη τοποθετήσει νέο Διοικητή στον ΟΑΕΕ.
Σύμφωνα με τον βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη, ο Διοικητής του ΟΑΕΕ Κ. Παπαθανασίου, που είχε τοποθετηθεί επί Ν.Δ (και παραμένει έως ότου η κυβέρνηση επιλέξει τον νέο Διοικητή που θα τον αντικαταστήσει) κωλυσιεργεί και δεν στέλνει στο υπουργείο την αναλογιστική μελέτη, από την οποία προκύπτει ότι το πιλοτικό πρόγραμμα για την επαναφορά των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ στο κλάδο υγείας του ασφαλιστικού τους ταμείου έχει αποτύχει.
Όπως διαβεβαιώνει ο βουλευτής, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη συμφωνήσει για την επιστροφή των «πειραματόζωων» συνταξιούχων .....της Πιερίας στο ΙΚΑ, αλλά δεν μπορεί να «πείσει» τον Διοικητή του ΟΑΕΕ, ο οποίος επιμένει ότι δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από την πλευρά των συνταξιούχων.
Αυτό που θα λύσει το πρόβλημα είναι η τοποθέτηση νέου Διοικητή, λέει ο βουλευτής, εκτιμώντας ότι αυτός, λογικά, θα συνταχθεί με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης.
Ο κ. Αμοιρίδης εκτιμά ότι σύντομα θα αντικατασταθεί ο κ. Παπαθανασίου κι ότι αυτό θα δώσει το «πράσινο φως» στο υπουργείο να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή.
Το σίγουρο είναι ότι η παλιά ημερομηνία, μέσα του Γενάρη, που έδινε στις αρχές του χρόνου ο βουλευτής ως λήξη της ταλαιπωρίας των συνταξιούχων, έχει ήδη παρέλθει, ενώ η νέα (μέσα του Φλεβάρη, μας δήλωσε πρόσφατα) είναι άγνωστο αν θα σημάνει το τέλος, ή απλά την αρχή του τέλους.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: