Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Απόκριες στην Κατερίνη

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 Φεβρουάριος 2010  

APOKRIES
 Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης. Ο Λάμπης Καρατζόγλου, τόνισε ότι στόχος και των φετινών εκδηλώσεων είναι να διασκεδάσουν πρωτίστως τα μικρά παιδιά, αλλά και όλοι όσοι θα παραμείνουν στην πόλη.

apokries_1Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΟΚ, το φετινό πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων «πάτησε» στο προηγούμενο, αφού οι συνεργασίες με πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων της, αποτελεί τον βασικό κορμό των εκδηλώσεων. «Σε σχέση με πέρυσι, έχουν προστεθεί πολλά περισσότερα παιχνίδια, όπως εκείνο του χαμένου θησαυρού» είπε ο κ. Καρατζόγλου, υπογραμμίζοντας ότι βασικός στόχος είναι να συμμετέχουν τα παιδιά.
Αναφερόμενος στο κόστος των εκδηλώσεων, είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπεράσει τις 40 χιλιάδες ευρώ. «Τα μισά χρήματα, ίσως και παραπάνω, θα καταλήξουν στους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετέχουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, διευκρινίζοντας ότι από το φετινό πρόγραμμα απουσιάζουν οι μεγάλες ανοιχτές συναυλίες, κυρίως επειδή οι απόκριες πέφτουν σε μια εποχή, που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν σε ανοιχτές μεγάλες εκδηλώσεις.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού, σχολιάζοντας την απουσία μιας «μεγάλης κεντρικής εκδήλωσης» από το πρόγραμμα, υποστήριξε η πρόθεση του Οργανισμού δεν είναι να αντιγράψει εκδηλώσεις άλλων περιοχών με παράδοση στο καρναβάλι, αλλά να διασκεδάσει τον κόσμο.
Οι εκδηλώσεις ήδη ξεκίνησαν χθες Τσικνοπέμπτη, ημέρα που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα. Ο κ. Καρατζόγλου παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην ανακοίνωση του προγράμματος, η οποία όπως είπε δεν οφείλεται στο ότι δεν ήταν έτοιμο εγκαίρως το πρόγραμμα. «Ο Πολιτιστικός Οργανισμός δημιουργεί δομές. Δέχομαι ότι .....έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα η παρουσίαση, αλλά υπήρχαν άλλες προτεραιότητες και ο χρόνος ήταν περιορισμένο», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΠΟΚ, διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή τα μέλη του Οργανισμού επεξεργάζονται το Οργανόγραμμα το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες και να λύσει μια σειρά από ζητήματα και εκκρεμότητες που ίσως έχουν παρουσιαστεί.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών περιλαμβάνει, ξεκινώντας από σήμερα, μουσικές από την Φιλαρμονική του Δήμου Κατερίνης και τα «ανεμοσκορπίσματα» στον πεζόδρομο, καθώς και λάτιν μουσικές και παιχνίδια με κλόουν και ξυλοπόδαρους.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, στον πεζόδρομο, θα γίνει αναβίωση εθίμων από πολιτιστικούς συλλόγους. Η Εστία Πιερίδων Μουσών θα αναβιώσει τα Λαγκατζάρια και τη χάσκα, η Θεατρική Ποντιακή Σκηνή τους «Μωμόγερους» και ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών θα παίξει το παιχνίδι της «καμήλας» την μακριά γαϊδούρα και θα τραγουδήσει σκωπτικά τραγούδια.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη παιδική γιορτή  στον Άνω Άγιο Ιωάννη από τον τοπικό Σύλλογο «ο Άργος» και θα ξεκινήσει η έκθεση κατασκευής μάσκας από μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου. Η έκθεση η οποία θα φιλοξενείται στην Αστική Σχολή Κατερίνης, θα ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ για τις καλύτερες θα υπάρξουν βραβεύσεις.
Την Κυριακή, στις 11 το πρωί «η βιωματική προσέγγιση της μουσικής, η επαφή με κρουστά, η χρήση της φωνής και της κίνησης, η δυναμική της ομάδας, γίνονται το όχημα μας για ένα ταξίδι στον κόσμο της δημιουργικής έκφρασης, της επικοινωνίας και της γνώσης» με μουσικά παιχνίδια από το «Κρουστόφωνο», στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα, με τα κούλουμα και τον διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού.(
Πολιτεία/B.Z.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: