Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28ο ΒΡΟΝΤΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ


Κονταριώτισσα, 05.02.10 
Σε απόσταση αναπνοής από την Επίσημη Έναρξη
 
Με το Παιδικό Αποκριάτικο πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 στις 6 το απόγευμα ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 28ου  Βροντινού Καρναβαλιού για να κορυφωθούν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου με την Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Βροντού στις 3 το μεσημέρι.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το ίδιο βράδυ στις 10 με το κάψιμο του Φανού στο Δίον για να ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου με τα Κούλουμα στον Όλυμπο, στον Άγιο Βασίλειο Καρίτσας από τις 11 το πρωί με Σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, αποκριάτικους χορούς και τραγούδια. Η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα κλείσει  με το πέταγμα του Αερόστατου στην πλατεία του Δίου στις 6 το απόγευμα.
Τα πάντα είναι έτοιμα και οι αποκριάτικες νότες άρχισαν να παρασύρουν στο ρυθμό τους τη Βροντού και όλα τα Δ.Δ. του Δήμου Δίου. Με αποκριάτικη διάθεση, με πολύ κέφι και μεράκι και με σύσσωμη την παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων και των κατοίκων του Δήμου Δίου θα κυριαρχήσει το κέφι, η ζωντάνια και η παράδοση.
Ο Δήμος Δίου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του 28ου  Βροντινού καρναβαλιού. Ελάτε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να θυμηθούμε ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι εκδηλώσεις χαράς, κεφιού και κάθε ηλικίας!    
Το αναλυτικό πρόγραμμα:
    Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010
18:00 Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι (διαγωνισμός τραγουδιού, κλόουν και πολλές εκπλήξεις),– Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς
    Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010
28ο ΒΡΟΝΤΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
15:00     Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Βροντού. Στην συνέχεια παραδοσιακός γάμος -σάτιρα- αποκριάτικο γλέντι με άφθονο κρασί και παραδοσιακά εδέσματα στην πλατεία της Βροντούς.
22:00     Το κάψιμο του Φανού στο Δίον (απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο)
Κάψιμο κέδρων – παραδοσιακό εδέσματα– αποκριάτικοι χοροί και τραγούδια.
    Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010
11:00 π.μ. Κούλουμα στον Όλυμπο, στον Άγιο Βασίλειο Καρίτσας με Σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, αποκριάτικους χορούς και τραγούδια.
18:00 Πέταγμα Αερόστατου στην πλατεία του Δίου
Οι Αποκριές στην Πιερία έχουν ταυτότητα
Με σφραγίδα του Δήμου Δίου.
ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ......

 
  

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: